„De ce umanitatea merge la război din nou și din nou, când se știe deja că este exercițiu inutil?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, în Quora: „De ce omenirea merge iar și iar la război, când se știe deja că este exercițiu inutil?”

Omenirea merge la război din nou și din nou pentru că face parte din natura noastră umană egoistă să ne simțim superior celorlalți prin suprimarea lor. Oferă vieții un anumit sens .

Este felul în care am fost creați. Adică am fost făcuți să ne bucurăm în detrimentul celorlalți și al naturii și asta în scopul ca, dacă ne depășim machiajul egoist, atunci ajungem la echilibru cu natura. Mai mult, natura ne conduce treptat la atingerea unui astfel de echilibru.

Oprirea războaielor care au loc fizic necesită purtarea de războaie în interiorul nostru, pentru dorințele noastre egoiste – să ne ridicăm deasupra ego-ului nostru și să modelăm o nouă calitate a iubirii și a dăruirii prin negația și inversarea egoismului nostru. Cu alte cuvinte, putem modela o nouă calitate altruistă, nobilă și strălucitoare, inversând calitatea noastră egoistă coruptă care locuiește în noi.

Pe de o parte, dorința noastră egoistă este natura noastră, pe care nu o putem și nu trebuie să o eliminăm, deoarece este însăși materia noastră. Cu toate acestea, putem dezvolta o intenție de a folosi natura noastră egoistă într-o manieră inversată: în beneficiul celorlalți. Făcând acest lucru, intrăm în adeziune cu legile naturii și ajungem la starea de echilibru absolut cu natura, o stare caracterizată prin cuvintele: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

Bazat pe „Știri cu Dr. Michael Laitman” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Semion Vinokur pe 28 februarie 2022. Scrisă/editată de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Fotografie de Stijn Swinnen pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: