“De ce unii oameni suferă mult mai mult decât alții?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De ce unii oameni suferă mult mai mult decât alții?

Fiecare aparținem unui singur sistem colectiv și fiecare avem o bază interioară în cadrul acestui sistem. Conform acestei fundații interioare, este determinată viața noastră și amploarea suferinței din viața noastră.

Este important de menționat că, noi ca părți ale unui sistem colectiv, sistemul ca întreg nu ia în considerare părțile individuale. Mai degrabă, ia în considerare includerea lor, adică modul în care se combină împreună pentru a funcționa ca un singur sistem.

Ca atare, nimeni nu trăiește singur, așa cum o singură celulă nu poate exista singură în corpul uman. Dacă o celulă se servește singură, atunci devine canceroasă și provoacă boli și distrugere organismului. Prin urmare, pentru ca organismul să funcționeze sănătos, există o condiție stabilită în natură în care fiecare celulă își primește nevoile pentru întreținere și își dă surplusul în beneficiul întregului organism. Astfel, ea nu are considerații de sine, ci doar ia în considerare interesele întregului corp și, ca urmare, primește viața întregului corp.

La fel cum e o singură celulă din corpul uman, la fel este cu organele corpului uman: inima, plămânii, ficatul și alte câteva organe lucrează toate nu din interes propriu, ci pentru a servi întregului corp. Toate celulele și organele lucrează astfel împreună pentru a crea echilibru și armonie pentru organism. Dacă, chiar și pentru o clipă, o parte a acestui sistem ia în considerare propriul beneficiu față de beneficiul întregului organism, atunci sistemul se prăbușește.

Trăim într-un sistem similar. Omenirea este un singur „corp” și noi suntem părțile sale. Suferința se propagă în întregul sistem – umanitatea – ca un răspuns la faptul că noi acordăm prioritate beneficiului propriu față de beneficiul sistemului ca întreg. Vine ca un semn că nu funcționăm corect și avem nevoie de corectare. La nivelul nostru actual de existență, nu putem vedea de ce unii oameni suferă mai mult decât alții, dar dacă am avea o vedere de ansamblu asupra întregului sistem, atunci am vedea cum suferința determină sistemul să sufere o tranziție majoră: din părțile sale, simțind și trăind numai pentru ei înșiși, părțile își inversează intenția și trăiesc în beneficiul întregului sistem. Prin urmare, dacă ne-am schimba concentrarea pentru a implementa relații de considerație reciprocă, sprijin și încurajare în întreaga umanitate, am trece prin tranziția noastră fatidică într-un mod care atenuează nevoia de a suferi în continuare.

Bazat pe clipul KabTV „Prim-plan Acord de parteneriat” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman pe 4 iulie 2010. Scris/editat de studenții Cabalist Dr. Michael Laitman

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed