„De la motorul cu abur la motorul relațiilor” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDe la motorul cu abur la motorul relațiilor

2020 a fost punctul culminant al unui proces de secole, care a început cu pornirea Revoluției Industriale. Tehnologia a început să se miște rapid, când motoarele cu aburi au devenit suficient de eficiente pentru a fi utilizate în fabricile din Anglia la sfârșitul secolului al XVIII-lea. De atunci, tehnologia și-a accelerat dezvoltarea. Treptat, am trecut de la mașina cu aburi și mașinile voluminoase la dispozitive care au devenit mai mici, dar mai puternice. Am învățat cum să folosim benzină, electricitate, electronice dezvoltate, computere și, în cele din urmă, chiar și unde și câmpuri de forță magnetice. Lucrurile care păreau fantezie sau știință-ficțiune pentru adulții educați din secolul al XIX-lea sunt date copiilor în secolul al XXI-lea, iar ritmul este în continuare accelerat.

Am trecut de la mare la mic, la mai mic, la invizibil, dar încă nu am găsit forța care face ca totul să funcționeze, motorul realității. Omenirea se află la o răscruce de drumuri. Pentru a găsi motorul realității trebuie să ne inversăm perspectiva. Mai este încă un câmp de forță de descoperit, dar perspectiva noastră actuală nu o poate dezvălui dintr-un motiv foarte simplu: privim în direcția opusă. Până acum, am observat lumea din afara noastră și am înregistrat descoperirile noastre. De acum înainte trebuie să începem să privim înăuntru și să înregistrăm descoperirile noastre despre forța care ne face să ne mișcăm: câmpul de forță al relațiilor.

Dacă v-ați întrebat vreodată de ce fiecare inovație pe care a făcut-o vreodată omenirea a fost mereu prost folosită, aici se află răspunsul. Dacă ați observat vreodată fenomenul ciudat că cele mai puternice motoare de dezvoltare au fost negative și, de obicei legate de industria armamentului, mai ales de la începutul secolului al XX-lea, aici se află răspunsul. Câmpul de forță al relațiilor injectează energie negativă în sistem, îmbolnăvind întreaga noastră societate de venin, care ne obligă să inventăm lucruri care îi rănesc pe ceilalți. Și pe măsură ce tehnologia își accelerează progresul, injectăm din ce în ce mai multă răutate în societate și într-un ritm în creștere. În prezent, s-au acumulat astfel de tensiuni, încât suntem aproape de punctul de rupere.

Modul în care relaționăm unii cu alții determină nu doar modul în care operează societatea noastră, ci modul în care operează întreaga realitate. Acesta este motivul pentru care spun în continuare că niciun vaccin nu va ajuta la înfrângerea Covid-19 dacă nu vindecăm mai întâi ceea ce este cu adevărat bolnav la noi: relațiile dintre noi. Creăm viruși prin reaua noastră voință unii față de ceilalți. Nu direct, desigur, ci printr-o reacție în lanț care creează în cele din urmă viruși și trece la crearea tuturor efectelor adverse din lumea noastră, de la războaie la cutremure.

Nu are rost să căutăm inovații tehnologice pentru a ne îmbunătăți viața; ele vor fi folosite numai în detrimentul nostru, atât timp cât ne dăunăm unul altuia. Dacă vrem vreodată să avem o viață pașnică și fericită, trebuie să ne concentrăm pe schimbarea relațiilor noastre și, ca urmare, tot ceea ce facem se va schimba în bine.

[Asistenta de la terapie intensivă Merlin Pambuan, în vârstă de 66 de ani, este îmbrățișată de personalul spitalului în timp ce iese din spital, unde a petrecut 8 luni cu boala coronavirusului (COVID-19), la Dignity Health – Centrul Medical St. Mary, din Long Beach , California, SUA, 21 decembrie 2020. REUTERS / Lucy Nicholson]

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed