“De unde vine interzicerea menționării numelui lui Dumnezeu în iudaism?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: De unde vine interzicerea menționării numelui lui Dumnezeu în iudaism?

Conform înțelepciunii Cabala, „interdicție” înseamnă „imposibil”.

Incapacitatea de a pronunța numele lui Dumnezeu se datorează faptului că este imposibil să-l realizăm pe Dumnezeu în limbaj. Dimpotrivă, poate fi realizat numai în dorința persoanei de spiritualitate.

Există mai multe nume ale Creatorului. Numele Creatorului nu descriu niciun fel de nume obiective pe care Creatorul le are. Îl numim pe Creator din realizarea noastră a Lui. Când îl atingem pe Creator, descoperim cum sufletul nostru este format din patru părți, numite Yod, Heh, Vav, Heh (י-ה-ו-ה). Când primim lumină în aceste dorințe, ea creează o combinație a dorințelor noastre și a luminii Creatorului, iar aceasta este ceea ce numim simțirea Creatorului sau „numele Lui”.

Îl numim astfel pe Creator în funcție de simțirea Lui în noi și, prin urmare, nu avem de ce să ne temem cu privire la numele Creatorului. Dimpotrivă, conform dezvoltării noastre, vom avea nevoie cu toții să-l atingem pe Creator, astfel încât să devină complet al nostru, așa cum este scris: „Fie ca numele meu să fie asupra ta”.

Bazat pe „Puterea cărții Zohar” # 10 din KabTV, împreună cu Cabalistul dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistulu dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed