Deci pedeapsa nu va fi în zadar

Întrebare: De ce este calea spirituală bazată pe probleme? De ce Creatorul avansează pe cei care tânjesc după scop prin suferință?

Răspuns: Creatorul nu ne avansează. Există legea Luminilor și a vaselor, iar Creatorul nu participă în acest mecanism, „El a dat o lege și nu va fi ruptă.” El nu este cel care stabilește toate necazurile și problemele – le chemăm asupra noastră noi înșine prin folosirea incorectă a acestei legi.

Să presupunem că iau un borcan cu un autocolant pe el, care spune „acid otrăvitor”, și beau din el. Cine a stabilit asta? Creatorul sau eu? De fapt, eu însumi îmi fac rău, și, deși Creatorul a făcut acidul dăunător pentru organismul uman, eu sunt de vina: am contat pe ceva excepțional, pe un miracol, și nu există miracole.

Chiar și exodul din exilul Egiptului se numește „un miracol”, dar numai cu privire la cei care se află la cele 49 de porți ale impurității, în ultima fază a exilului. Ei chiar nu înțeleg cum este posibil să se treacă de la această stare imediat spre revelarea Creatorului. Atunci când o persoană descoperă că este rea în orice mod, răscumpărarea i se pare ca un miracol.

Dar, de fapt, este doar legea care funcționează întotdeauna peste tot. Trebuie doar să învățăm legile realității, legile naturii, și să le folosim în mod corect. Atât corecțiile noastre, cât și ale lumii întregi sunt subordonate acestor legi. Sistemul de legi ne înconjoară fără excepție.

Întrebare: Deci, cum putem rezolva problemele și suferințele care sunt revelate?

Răspuns: În primul rând suntem recunoscători pentru ele: „. Îți mulțumim că ne amintești ceea ce este important, avem nevoie să ne menținem pe direcția corectă și să ne gândim la ceva cu totul diferit”.  Când părinții mei mă pedepsesc, nu ar trebui să mă gândesc la pedeapsă sau la părinții mei, ci la un singur lucru: Ce au vrut să-mi spună, ce trebuie să obțin prin pedeapsă? Dacă nu mă gândesc la asta, loviturile nu vor ajuta, și nu voi fi capabil să le îmblânzesc.

Între timp, noi încercăm să înmuiem loviturile din Israel astăzi prin construirea diferitelor sisteme împotriva rachetelor. Aceasta, desigur, este de asemenea necesar, dar, de fapt, statul, ca un copil mic, se înfășoară în ceva moale, doar ca să nu simtă loviturile părinților „. Luând astfel de măsuri ne va oferi doar o soluție temporară, care va ajuta oamenii să aleagă calea cea dreaptă și s-o urmeze. Dar este corectarea și nimic altceva cea care, în cele din urmă va elimina toate amenințările. Când primim lovituri, trebuie să ne gândim la ceea ce le-a cauzat.

 

Din partea a 4-a a Lecției zilnice de Cabala 28/11/12, „Exil și răscumpărare”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: