Declinul imperiului egoismului

Nu înțelegem unde este libertatea noastră de alegere sau cum să o realizăm și să o punem în aplicare pentru a nu face rău altor oameni, pentru că toți suntem conectați. Priviţi la agitația din America de azi, este un adevărat război civil. Există demonstrații și în Israel și aceleași lucruri se vor întâmpla din ce în ce mai mult în întreaga lume, deoarece situația se va înrăutăţi.

Lumea își pierde legăturile egoiste prin care era legată: tu îmi dai și eu să-ți dau, marfă-bani-marfă-bani. Acesta a fost un sistem în care am trăit mii de ani, până când am stors complet sucul din el. În anii 50 ai secolului trecut, acest sistem a ajuns la vârful său, apoi a început să decadă. Acest lucru a fost inevitabil, deoarece altfel nu am ajunge niciodată la corectarea spirituală.

Și, prin urmare, astăzi ne regăsim într-o lume care dezvăluie astfel de probleme care nu-i vor permite să revină la starea anterioară. Mințile financiare și guvernamentale încearcă să-și dea seama cum să mențină sistemele existente, în care era un echilibru între cât de mult investește o persoană și cât poate obține sau cumpăra.

Acest sistem egoist era relativ echilibrat și toată lumea înțelegea că aceasta este viața. Dintr-o dată, s-a prăbuşit într-o clipă. Nimeni nu știe să-l remedieze sau ce se va întâmpla cu noi în viitor. Ne aflăm într-o situație în care fostul mecanism a încetat să funcționeze. Egoismul, forța motrice, ne-a ținut în confruntarea cu ceilalți tot timpul, a stabilit cât de mult va da fiecare, cât va primi, și ne-a legat prin relații egoiste.

Dar această conexiune nu mai funcționează. Ce ne va reglementa relațiile? Am creat o armată, poliție, un sistem de învățământ, cultură și sisteme financiare. Egoismul nostru ne-a împins să construim o societate egoistă, care brusc, a încetat să funcționeze. Aceasta este o criză care nu este asemănătoare cu nicio altă criză anterioară din istorie.

Ni s-a părut că am obținut o organizare excelentă a societății umane, care corespunde naturii noastre egoiste. Am avut ocazia să călătorim, să vedem lumea și să ne înțelegem pentru că fiecare a fost condus de o singură dorință – să câștigăm mai mult. Dar, ce ne lipsește? Există un singur lucru care ne lipsește: că prin aceasta, nu punem în aplicare scopul creației.

Și uite ce s-a întâmplat, uite modul în care Creatorul ne-a stricat toate planurile pentru o viață bună, cu ajutorul coronavirusului. Acum am descoperit că toate pregătirile noastre pentru o viață bună nu ne ajută, niciun singur sistem egoist nu funcționează. Deci, ce poți face? Singura modalitate este să treci de la un sistem egoist la unul altruist.

Până la urmă, de ce nu putem trece la un alt sistem și mai egoist, dacă cel anterior a încetat să funcționeze? Dar ideea este că există un program superior care ne conduce. De la nivelul nostru, nu suntem capabili să-l apreciem, dar Cabaliștii explică cum să-l folosim. Dacă îl acceptăm, atunci vom putea avansa, iar dacă nu, atunci vom rămâne la faza anterioară, până când acest program ne va obliga să mergem mai departe.

La sfârșitul corectării, sistemul va funcționa din ambele părți: atât din partea egoismului mare, cât și din partea marii dăruiri. Aceste două forțe vor acționa unul împotriva celuilalt, iar ființa creată, aflată la mijloc între ele, le va folosi pe amândouă într-o formă integrală, armonioasă și perfectă.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 7/28/20, Scrierile lui Baal HaSulam, „Libertatea”

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: