Demenţa – flagelul secolului 21

În Ştiri, France24: Miniştrii Sănătăţii ai G8 s-au reunit miercuri la Londra pentru a aborda ceea ce experţii avertizează spunând că demenţa este o bombă cu ceas, cu cazuri prevăzute ce cresc cu îmbătrânirea populaţiei lumii.

„Miniştrii Grupului celor opt ţări bogate s-au reunit pentru prima lor conferinţă privind boala incurabilă, care afectează aproximativ 44 de milioane de persoane în lume – cele mai multe dintre ele fiind persoane în vârstă.

Ei speră că, prin formarea unui front comun, summit-ul se va dovedi punctul de cotitură în lupta împotriva bolii.

Persoanele atinse de demenţă, din care boala Alzheimer este forma cea mai comună, ajung să aibă nevoie de asistenţă full-time, deoarece le atacă memoria, capacitatea de înţelegere şi alte funcţii cerebrale.

Alzheimer Sidease International a avertizat într-un raport săptămâna trecută că numărul de pacienţi este prevăzut să crească, se va tripla la 135 de milioane până în 2050, speranţa de viaţă crescând în lumea întreagă.

Confruntarea cu demenţa costă în jur de 604 miliarde dolari (440 milarde de euro) în 2010, conform Organizaţiei mondiale a Sănătăţii.

Comisarul pentru sănătate a Uniunii Europene Tonio Borg a anunţat un buget de 1,2 miliarde de euro pentru cercetare în sănătate în 2014-2015, inclusiv demenţa şi bolile neurodegenerative.

Demenţa provoacă schimbări şi probleme de raţionament şi comunicare, precum şi pierderi de memorie.

Cele mai multe cazuri se agravează progresiv şi nu pot fi vindecate. Medicamentele şi terapia sunt utilizate pentru a ameliora simptomele…

Cum speranţa de viaţă creşte, generaţia noastră are o provocare unică: aceşti ani în plus la finalul vieţii noastre vor fi cei pe care îi putem aştepta sau vor fi cei de care ar trebui să ne temem? a spus Ministrul britanic al Sănătăţii, Jeremz Hunt.

O persoană din trei va suferi de demenţă. Şi, dacă nu facem mai bine, pentru unul din trei aceşti ultimi ani ar putea să fie anii de agonie, durere şi disperare – şi nu doar pentru cei dintre noi care sunt sănătoşi, dar şi pentru familiile noastre, prieteni şi apropiaţi.”

Comentariul meu: Natura este un sistem global, integral, închis şi, dacă dorim să primim mai mult decât ar trebui pentru o existenţă raţională, vom plăti cu altceva. Doar mergând spre o formă integrală – cu consum raţional în loc de consum lacom şi bune conexiuni  reciproce – va conduce întregul sistem al creaţiei în echilibru şi va eradica problema tuturor bolilor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed