“Dependenţa de nedorit” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Dependenţa de nedorit

Dintr-o dată nu putem scăpa de dependența noastră de ceilalți. Nu vrem să fim dependenți de ceilalți, dar dacă ei nu sunt atenți, m-ar putea infecta și, dacă nu sunt atent, eu i-aș putea infecta.

Cum mă pot proteja de ei? Ce se întâmplă dacă sunt iresponsabili? Dar și eu sunt adesea iresponsabil, așa că, pot avea încredere în ceilalți că sunt responsabili? Chiar am dreptul să mă aștept la asta din partea lor?

Deci, Covid a apărut cu un mesaj în fazele sale acute: fiți amabili unul cu altul. Cu o forță de necrezut a restabilit echilibrul sistemic al Pământului. Ne-a trimis acasă și ne-a ținut acolo, pentru ca natura să se poată recupera. Și odată ce a făcut-o, virusul ne-a lăsat să ieşim, dar ne-a spus să nu ne purtăm iarăşi rău.

Covid-19 ne-a obligat să recunoaștem și să abordăm interdependența noastră. Nu am vrut; am vrut să continuăm să ducem o viață lipsită de griji, ca și cum am putea continua să facem tot ceea ce ne dorim, fără responsabilitatea acțiunilor noastre. Dar natura ne-a aruncat o minge cu efect. De nicăieri, ne-a aruncat un virus în față și ne-a forțat să regândim tot ceea ce am știut despre noi înșine, societate și despre lumea în care trăim.

Până să avem Covid printre noi, am exploatat și manipulat pe toată lumea și totul, iar toți ceilalți au făcut la fel. Câștigătorul jocului înșelător a fost cel care a exploatat și a înșelat cel mai mult, și a scăpat de asta. Am creat o societate de oameni nefericiţi, trataţi cu un nivel ridicat de medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală, fără speranță sigură și trecȃnd prin vieți fără scop și pline de durere. Și nici față de natură – sol, plante și animale – nu am arătat milă.

Deci, Covid a apărut cu un mesaj în fazele sale acute: fiți amabili unul cu altul. Cu o forță de necrezut a restabilit echilibrul sistemic al Pământului. Ne-a trimis acasă și ne-a ținut acolo, pentru ca natura să se poată recupera. Și odată ce a făcut-o, virusul ne-a lăsat să ieşim, dar ne-a spus să nu ne purtăm iarăşi rău.

Nu am ascultat, așa că acum s-a întors, mai puternic decât înainte. Nu este o pedeapsă; este mai mult un frâu pe care natura îl folosește pentru a ne îndrepta acolo unde doreşte. Astăzi, vrea ca noi să mergem către responsabilitatea reciprocă. Ne-a făcut deja reciproc responsabili unul faţă de celălalt la nivel fizic, prin responsabilitatea noastră pentru sănătatea celuilalt. Acum vrea să fim responsabili unul faţă de celălalt la nivel emoțional, spiritual, așa încȃt să ne simțim reciproc nevoile și să nu avem nevoie de restricțiile fizice pe care ni le impune astăzi.

Coronavirusul ne învață să gândim bine unii despre alții mai degrabă, decât negativ, să tindem la sănătatea celuilalt, chiar dacă nu vrem, deoarece sănătatea fiecaruia depinde de a tuturor celorlalți. Dar virusul aspiră la mai mult. Dacă ne gândim unii la alții din proprie voință, virusul nu va trebui să ne forțeze. Și acesta este scopul său: să ne facă să ne gândim unii la alții, să ne îngrijim de ceilalţi și să construim o umanitate unită, precum natura însăși.

Când vom deveni ca natura, vom înțelege de ce ne-a trimis virusul. Vom vedea integralitatea sistemului care ne-a generat și a tot ceea ce ne înconjoară. Vom înțelege ciclurile vieții și scopul ei și vom forma o societate umană unită, ai cărei oameni înțeleg de ce sunt aici și se bucură de fiecare moment al vieții lor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed