“Depresia apare mai devreme” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Depresia apare mai devreme

Centrul de cercetare din Oxford Lumea noastră în date a publicat  recent un raport care arată că în multe țări, „oamenii sunt diagnosticați cu depresie la o vârstă mai mică decât în ​​trecut”. Raportul a arătat că în Danemarca, de exemplu, în 1996, cea mai mare pondere a persoanelor diagnosticate cu depresie avea în jur de cincizeci de ani. Douăzeci de ani mai târziu, în 2016, cea mai mare pondere a persoanelor diagnosticate cu depresie aveau vârsta de douăzeci și patru de ani. În timp ce centrul de cercetare a atribuit diagnosticul anterior dorinței tot mai mari de a „căuta tratament pentru afecțiunile de sănătate mintală”, alți cercetători au găsit diferite motive pentru vârsta mai timpurie a diagnosticului.

Într-adevăr, trăim vremuri speciale. În vremurile anterioare, oamenii erau mai legați de pământ, de sol. Astăzi, totul este artificial. Ne naștem și trăim între zidurile spitalului, apoi zidurile unei case, apoi zidurile unei școli, apoi zidurile unei afaceri. Drept urmare, suntem diferiți de generațiile anterioare, iar abordarea noastră față de viață este, de asemenea, diferită.

Pentru a preveni depresia, trebuie să facem investiții constant, cu abordarea corectă, deoarece oamenii nu mai sunt adaptați la viața naturală. Investiția nu este una financiară. Mai degrabă, trebuie să construim un plic care să servească drept mediator între noua generație și realitatea în care trăim. Acest înveliș ar trebui să-i pregătească pentru viață la fiecare nivel – personal, social și de mediu. Ei trebuie să învețe cum să comunice și să se conecteze între ei și cu natura. În caz contrar, se vor pierde, așa cum se întâmplă deja.

Înainte, oamenii stăteau mai mult afară decât astăzi. Ei comunicau cu alți oameni și o mare parte din viața lor implica interacțiunea cu ceilalți. Astăzi, ei fac totul online și în interior, iar comunicarea în aer liber și cu alte persoane nu le este familiară. Trebuie să-i familiarizăm cu lumea exterioară, să-i facem să petreacă mai puțin timp pe cont propriu și pe telefoanele sau laptopurile lor și în schimb, să comunicăm cu alți membri ai familiei, cu prietenii, prietenii adevărați, cei din carne și oase și cu animalele.

Progresele tehnologice din ultimele decenii ne-au învăluit în gadget-uri și ne-au deconectat de oameni. Nici măcar mâncarea noastră nu este hrană adevărată și nu o facem noi; doar o încălzim într-un cuptor cu microunde digital.

Nu trebuie să evităm tehnologia; trebuie doar să ajutăm oamenii să-și echilibreze viața. Iar factorul cheie în restabilirea echilibrului sunt conexiunile umane constructive, pozitive și de sprijin. Dacă oamenii constată că conexiunile cu alți oameni îi satisfac în moduri în care tehnologia nu poate, le vor hrăni.

Astăzi, oamenii simt în cea mai mare parte că conexiunile lor cu ceilalți sunt competitive, unde fiecare încearcă să fie mai destept, mai performant, și în general, să îi depășească pe alții. Este foarte obositor, așa că oamenii se îndreaptă în mod natural către un mediu mai puțin competitiv și abuziv: cel digital. Dacă oamenii ar avea experiențe pozitive din relațiile lor cu ceilalți, dacă ar simți că alți oameni îi aprobă, apreciază și salută compania lor, nu ar avea niciun motiv să se retragă într-un mediu virtual.

Mai mult, conexiunile cu alți oameni le pot da ceea ce nicio tehnologie nu poate: sens în viață. Viața devine semnificativă și cu scop numai în conexiune cu alți oameni. Dăruirea și primirea reciprocă dă sens și scop în tot ceea ce facem. Când facem ceva pentru o altă persoană, rămâne. Actul capătă o viață proprie, un nou sens și ne afectează viețile și pe ale celorlalți oameni implicați, în moduri pe care nu le putem prezice. Când facem ceva online, cu noi înșine, actul nostru se pierde în cloud-ul digital și ne lasă să ne simțim goi și lipsiți de sens.

Prin urmare, dacă vrem să vindecăm depresia, trebuie să găsim modalități de a încuraja oamenii să iasă, să comunice și să se conecteze cu alți oameni. Asta le va oferi bucurie, satisfacție și sens, iar un sens în viață previne depresia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: