“Despre meritele unei familii cu trei generaţii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDespre meritele unei familii cu trei generaţii

Familia de astăzi are adesea un singur adult care locuiește acasă cu copiii. Dar vine Ziua Recunoștinței, şi aș vrea să măopresc pentru a discuta meritele unei familii de dimensiuni mari. Și prin dimensiune completă, nu mă refer doar la doi părinți și copii, ci mai degrabă la bunici, părinți și copii, toți împreună. Adică nu trebuie să trăiască toți în aceeași casă, dar beneficiile păstrării legăturilor de familie strânse sunt ceva de care ar trebui să fim conștienți, mai ales astăzi, când este atât de ușor să ne trezim izolați social și să nu realizăm că acesta este motivul tristeții și iritării noastre.

În spiritualitate, cele trei generații au o semnificație specială: ele reprezintă procesul complet al ridicării unei rugăciuni. Începe cu o persoană care ridică o rugăciune, o trimite printr-un „mediu” la nivelul superior, iar nivelul superior întoarce răspunsul prin mediu până la cel care se roagă.

Această rădăcină spirituală se manifestă în multe fenomene din lumea noastră, dar una dintre cele mai vitale este familia cu trei generații. Acesta este motivul pentru care este atât de sănătos din punct de vedere psihic și emoțional să păstrezi legături cu toate generațiile din familie.

Pe lângă beneficiile spirituale, bunicii pot oferi copiilor ceea ce părinții nu pot. Prin natură, părinții sunt mai critici și mai pretențioși. Fiind educatorii primari, ei așa trebuie să fie. Bunicii acceptă mai mult și oferă copiilor un loc în care pot simți oricând că sunt iubiți așa cum sunt. Acest lucru este foarte important pentru copii. În plus, atunci când copiii văd că părinții lor își tratează bine părinții, și ei își vor trata părinții bine când vor crește, deoarece exemplul are cea mai mare influenţă și este cel mai durabil mod de predare.

Pentru cei în vȃrstă, timpul petrecut cu nepoții lor nu este o povară; este un dar (într-o anumită măsură, desigur, atât cât le permit sănătatea și energia lor). Le place să fie alături de nepoți, îi leagă de proprii copii, de părinți și le oferă vitalitate și sănătate. Pentru părinți, timpul copiilor cu bunicii lor este o oportunitate de a fi unii cu alții sau de a face alte lucruri, pe care altfel nu au timp sau energie să le facă.

Când părinții primesc o pauză ocazională de copiii lor, aceasta îi ajută să se relaxeze și le permite să fie mai atenți și mai răbdători când sunt cu copiii. De asemenea, crește dorul copiilor față de părinți și a părinților față de copii și nimic nu leagă oamenii mai puternic decât intensitatea potrivită de dor.

De această Zi a Recunoștinței, le urez tuturor sărbători fericite, cu multă iubire și cu întreaga familie.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: