“Dezinformarea într-o lume fără adevăr” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Dezinformarea într-o lume fără adevăr

La scurt timp după anunțul că Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) înființează un Consiliu de guvernare a dezinformarii (DGB), țarul său, Nina Jankowicz și-a anunțat demisia. Câteva zile mai târziu, administrația Biden a anunțat desființarea întregului Consiliu și abandonarea întregii idei. Aparent, criticile pe care le-a atras DGB, inclusiv unele care „l-au asemănat cu Ministerul Adevărului din cartea lui George Orwell „1984”” și afirmaţia lui Jankowicz, „Sunt eligibil pentru ea pentru că sunt verificat, dar sunt mulţi oameni care nu ar trebui verificați, care nu sunt, știți, legitimi după părerea mea. Adică, … nu sunt de încredere”, a contribuit la decizia de a renunța la inițiativa.

Cred că nimeni nu poate pretinde cu adevărat că cunoaște adevărul, pentru că adevărul nu este deloc o chestiune de opinie sau o afirmație sau chiar cutare sau cutare acțiune. Adevărul este ceea ce există, iar minciuna este ceea ce nu există și singurul lucru care există este legătura de neîntrerupt între toți oamenii și toate lucrurile.

În prezent, oamenii cred că numai punctul lor de vedere este corect, iar opinia tuturor celorlalți este greșită. Dar, deoarece toate vizualizările fac parte din rețeaua care ne conectează, toate vizualizările sunt în mod inerent incorecte atunci când sunt vizualizate separat și în mod inerent corecte când sunt văzute ca parte a rețelei. Acesta este motivul pentru care rețeaua în sine este adevărul și nimic altceva nu poate fi considerat adevărat, indiferent de locul și funcția ei în rețea.

Pentru a fi puțin mai clar, gândiți-vă la ficatul și inima din corpul unei persoane. Din perspectiva inimii, tot ceea ce face ficatul este fals, greșit și dăunător. Din perspectiva ficatului, tot ceea ce face inima este la fel de absurd și dăunător. Cu toate acestea, privite din perspectiva corpului persoanei, care le leagă pe cele două și obține beneficii de la ambele, cele două sunt neprețuite, indispensabile. Adevărul, așadar, este vizibil doar din perspectiva rețelei.

Ca și corpurile noastre, așa suntem și noi. Trăim într-o rețea care determină tot ceea ce ni se întâmplă – bine sau rău, plăcut sau neplăcut. Cursul și evenimentele vieții noastre nu depind de nicio persoană sau acțiune, deoarece toți facem parte dintr-o rețea de conexiuni, iar rețeaua determină totul pentru cei din ea. Cu alte cuvinte, niciun lucru sau element nu determină nimic, dar legătura dintre elemente determină atributele, valoarea, funcționalitatea și longevitatea acestora. Cu alte cuvinte, conexiunile dintre elemente determină totul.

Revenind la afirmația despre ceea ce este adevărat și ce este fals, ceea ce există și, prin urmare este adevărat, este ceea ce sporește conexiunile în rețea, legătura dintre oameni. Această conexiune în rețea este ceea ce numim „Forța superioară”, „Creatorul” sau „Dumnezeu”. Acesta este adevărul. În consecință, falsitatea este tot ceea ce contrazice conexiunea.

Putem spune cu ușurință că lumea se bazează în prezent pe minciună, pentru că se destramă, se dezintegrează. În prezent, ne străduim să dominăm, să abuzăm, să dezactivăm, să înstrăinăm și să divizăm. Din cauza asta, suntem contradictorii cu natura și trăim într-o minciună.

Ca rezultat, oricât de mult încercăm să reducem emisiile de CO2, defrișările și utilizarea materialelor plastice, nu vom inversa spirala descendentă a lumii. Atât timp cât nu ne străduim să sporim conexiunea dintre oameni, mai presus de orice diferențe și antagonisme, vom continua să mergem în direcția greșită, o cale falsă care nu va duce la nimic altceva decât la înfrângere și agonie.

Se dovedește că, dacă vrem să cunoaștem adevărul despre lume trebuie să-l privim doar din perspectiva rețelei, a întregului sistem care este lumea noastră și chiar universul nostru. Pentru a face asta, trebuie mai întâi să ne ridicăm deasupra viziunii noastre înguste centrate pe sine, ca și cum am fi celule hepatice care judecă universul din perspectiva ficatului și să adoptăm perspectiva persoanei în care se află ficatul și inima. Din acea perspectivă transcendentă, tot ceea ce vom vedea va fi realitatea adevărată și reală.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed