“Dezvăluind mai multe mituri – Satana şi sfȃrşitul lumii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDezvăluind mai multe mituri – Satana şi sfȃrşitul lumii

Un student m-a întrebat dacă există Satana și, dacă există, poate fi învins sau va aduce asupra noastră sfârșitul lumii. Ei bine, Satana există și într-adevăr ne va aduce la sfârșitul lumii. Cu toate acestea, Satana nu este ceea ce credem că este, și sfârșitul lumii nu este sfârșitul existenței noastre, ci mai degrabă începutul unei vieți mult mai bune aici pe această planetă.

Din fericire, Satana, și anume egoismul nostru, ne-a adus lumea în pragul ruinei și în curând îi vom descoperi inutilitatea și ne vom lansa pe calea dăruirii. Nu-mi doresc altceva decât ca noi toți să ieșim din această lume și să intrăm în noua realitate, cât mai repede și cât mai plăcut posibil.

Cuvântul Satana provine din cuvântul ebraic soteh, adică deviere. Satana este de fapt egoismul nostru, care ne abate de pe calea iubirii și a dăruirii și ne pune unul împotriva celuilalt. Vocea din interiorul nostru ne spune că toată lumea este împotriva noastră, că trebuie să ne luptăm întreaga viață și că, dacă nu, vom fi zdrobiți. Și pentru că Satana stă în fiecare dintre noi și îl ascultăm cu toții, creează o lume în care suntem toți unul împotriva celuilalt, bănuitori unii cu alții, ne urâm unii pe alții și dorim să fim deasupra tuturor, pentru a simți că suntem cei mai buni și pentru a împiedica pe alții să ne calce în picioare.

Acesta este modul în care Satana conduce lumea. Și pentru că guvernează lumea instalând astfel de gânduri negative în noi, întreaga noastră lume a ajuns la starea actuală nefericită, în care ne luptăm unul cu altul. Dacă nu vom răsturna Satana din noi repede, ne vom distruge lumea prin nimic mai mult decât ura reciprocă.

Deci, va aduce Satana asupra noastră sfârșitul lumii? Cu siguranță aşa va fi, și cu cât mai devreme cu atât mai bine, deoarece aceasta este intrarea noastră într-o realitate nouă, mult mai bună. Cuvântul ebraic pentru „lume” este olam, de la cuvantul haalama, adică ascundere. Satana ascunde adevărul de noi – că lumea nu este guvernată de egoism, ci de dăruire. Altfel, cum ar fi putut fi creată viața, prin egoism? Poate o forță egoistă să creeze viață? Doar o forță a iubirii și a dăruirii ar putea crea lumea și viața noastră în ea. Primirea este necesară doar pentru a ne asigura existența, dar odată ce existența este asigurată, ar trebui să ne angajăm unii cu alții prin atributul de a dărui, mai degrabă decât de a exploata, și atunci vom vedea că într-adevăr, dăruirea face lumea să înainteze, nu egoismul.

Când vom descoperi adevărul că puterea dăruirii a creat și ne controlează lumea, va fi sfârșitul ascunderii noastre, adică sfârșitul olam[lumea] a noastră și intrarea într-o nouă realitate a iubirii și a dăruirii, unde totul durează, pentru că a dărui este forța care creează viața. În această realitate a dăruirii, totul este complet, durabil și conectat, deoarece dăruirea necesită conexiune, iar atunci când toată lumea dăruie, toată lumea vrea să se conecteze.

Din fericire, Satana, și anume egoismul nostru, ne-a adus lumea în pragul ruinei și în curând îi vom descoperi inutilitatea și ne vom lansa pe calea dăruirii. Nu-mi doresc altceva decât ca noi toți să ieșim din această lume și să intrăm în noua realitate, cât mai repede și cât mai plăcut posibil.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed