Diferenta fundamentala a realitatii de astazi

Intrebare: Multi oameni sufera in prezent de depresie; nu ies din casa cu lunile si cer ajutor ajutor psihologic. Ce le-ar putea ajuta?

Raspuns: Depresia este boala cea mai raspandita, azi, in lume. Pot recomanda un singur remediu: Lumina care Reformeaza. Niciun psiholog nu poate fi de ajutor, pentru ca depresia virulenta provine numai din faptul ca realizam masura opozitiei noastre fata de Creator.

Alta data, fiecare dintre noi simtea ca el/ea este un mic individ, in jurul caruia, lumea apare descoperita in diversele straturi ale egoismului nostru: 1, 2, 3. Pe masura ce egoul nostru crestea din ce in ce mai mare, noi am evoluat in concordanta cu el, crand un mediu nou: o lume a noii tehnologii si a noilor relatii sociale. Acesta este modul in care am evoluat pe parcursul intregii noastre istorii, etapa cu etapa, 1-2-3, catre avere, onoare, bagajul de cunostinte.

Totusi, astazi am ajuns la cel de-al patrulea nivel, care este unul special. La acest nivel, ceea ce apare este Creatorul, calitatea Daruirii si nu egoul nostru care creste – dorinta noastra de a primi. Aceasta este diferenta fundamentala in epoca noastra, care este momentul revelarii Creatorului.

Mai inainte, Natura, Creatorul ne obliga sa ne dezvoltam, adica sa crestem, sa devenim mai destepti, mai cunoscatori, mai intelegatori si mai puternici. Acum insa, fiintele omenesti si-au completat ciclul evolutiei, la nivelul acestei lumi. Oamenii isi dau seama de inutilitatea noilor descoperiri, totul se disipeaza, progresul stiintific, cercetarile cosmice, etc. Ne-am epuizat complet.

Spre deosebire de acestea, astazi se dezvaluie Creatorul – o noua Natura. Iar aici, trebuie sa procedam altfel. Nu putem intra cu egoismul nostru in noua etapa, pentru ca ne-am aduce numai prejudicii. Trebuie sa ne dam seama ca se naste o atitudine complet noua si ca, nici forta noastra, nici tehnologiile avansate si nici descoperirile stiintifice, nu ne mai pot ajuta.

Brusc, ne vom da seama, ca toate sistemele pe care le-am construit, in aceasta lume nu mai functioneaza. Toate telurile anterioare (bani, putere, bagajul de cunostinte, familia, sistemul de educatie si cultura) si-au pierdut valoarea. Intunericul si disperarea cuprinde lumea, dar aceasta se intampla, pentru ca Forta Daruirii, Creatorul devine relevat. Noi nu vrem asta, pentru ca ne anuleza egoismul, natura noastra, precum si toate dorintele noastre!

Suntem in cazul copilului, care alearga si vrea sa se joace si, caruia, brusc i se spune Ajunge. Acum trebuie sa incepi sa dai si sa iubesti. Du-te si joaca-te cu surioara ta. Aceasta este opusa naturii lui si de aceea viata lui se intuneca; imediat isi pierde toata energia.

Astfel, putem intelege, de ce oamenii zac in depresie, incapabili sa-si paraseasca locuintele, cu lunile. Antidepresivele sunt cel mai popular medicament, azi. Totusi, eu sustin ca unicul medicament este Lumina Inconjuratoare.

Din Part. 1 Lectia zilnica de Kabbalah 28.05.10, Shamati, Art. 16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed