“Dorinţa de a reuşi” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Dorinţa de a reuşi

Cu toții ne dorim să reușim, să realizăm lucruri. Asta ne insuflă societatea de la o varstăfoarte fragedă. Unii oameni ajung să aibă mare succes, iar alții pur și simplu se târăsc prin viață. În această căutare nesfârșită, puțini se opresc să se gândească: ce ar trebui cu adevărat considerat succes în viață? Cu ce ​​ar trebui să ajungem la linia de sosire ca să putem rezuma singuri în ultimele clipe măsura succesului nostru și să spunem: „Super! Am reușit în viață!”

Motorul nostru interior este dorința de a avea plăcere și distracție. De aceea ne dorim să realizăm tot felul de lucruri, iar atunci când reușim să le realizăm, ne simțim mulțumiți. Avem dorințe existențiale precum dorința de hrană, sex, familie; dorințele umane precum dorința de bani, onoare, control și de asemenea, dorința de cunoaștere și educație.

Amestecul de dorințe pe care îl avem în orice moment este influențat de înclinațiile noastre personale și de influențele mediului pe care le absorbim. Ca urmare a tuturor acestora, ne-am stabilit obiective pentru noi înșine. Pe drumul spre cucerirea lor, de obicei întâlnim concurenți și încercăm să câștigăm. Realizările și succesele sunt măsurate în raport cu toate acestea, desigur.

Margaret Thatcher era fiica unui mic proprietar de magazin alimentar. La 24 de ani a candidat pentru un loc în parlament și a pierdut. Datorită adeziunii la obiectivul ei, ea a reușit în sfârșit să ajungă în funcția de prim-ministru britanic și a devenit cunoscută drept „Femeia de Fier”. Pentru mulți ea este simbolul unei persoane care și-a construit succesul de la zero.

În schimb, cei născuți cu o lingură de aur în gură și care ajung în poziții înalte prin aranjamentele părinților, sunt tratați ca fiind mai puțin reușiți personal în viață. Aceasta înseamnă că succesul este măsurat prin gradul de investiție, efort și realizare. Pe măsură ce trecem prin viață, dorința de a reuși devine din ce în ce mai clară, se accentuează, se concentrează, iar depășirea obstacolelor în drumul către obiectiv necesită să trecem prin schimbări interne, construindu-ne pe noi înșine.

De-a lungul istoriei, au existat oameni care au trezit dorința de a fi unici – o dorință de a realiza viața la maximum. Ei și-au stabilit scopul de a explora secretul vieții însăși, secretul succesului dintr-o perspectivă de sus în jos.

Acești indivizi s-au întrebat: Ne naștem să trăim și să murim ca toate celelalte creaturi din lume sau există ceva mai înalt pe care să-l putem realiza în timpul existenței noastre pe pământ? Există vreun scop etern care va rămâne în mâinile noastre chiar și după moartea trupului? La urma urmei – familie, bogăție, respect, statut, expertiză, educație – toate aceste lucruri nu le putem lua cu noi când părăsim această lume.

De obicei, oamenii nu se gândesc la succes la un asemenea nivel din simplul motiv că aparent nu există răspunsuri la întrebări atât de mari. Și dacă acesta este cazul, atunci de ce ar trebui să mă adâncesc în astfel de chestiuni? Este mai bine să curg cu ceea ce se desfășoară fără a examina prea mult. Stabilim obiective doar pentru noi înșine, investim, realizăm, reușim în viață ca toată lumea. Mâncăm, bem, ne bucurăm de parcă mâine nu există, pentru că mâine s-ar putea să murim.

Așa am trăit din generație în generație, dar astăzi începem deja să vedem o schimbare. Din ce în ce mai mulți oameni se întreabă, ce rost are tot acest succes dacă este clar dinainte că toți avem o dată de expirare?

De asemenea, cele mai avansate descoperiri ale științei întăresc sentimentul că există ceva dincolo de ceea ce suntem acum capabili să percepem în simțurile noastre, dincolo de ceea ce descriem acum ca fiind o realitate solidă. Ei explică că imaginea pe care o percepem este complet subiectivă și, dacă am fi diferiți, probabil că am percepe o imagine diferită a realității.

Adevăratul spațiu al succesului este deschis celor care nu sunt de acord să trăiască în continuare doar de dragul de a trăi, ci celor care aspiră să descopere o imagine mai largă, o realitate mai înaltă dincolo de existența noastră îngustă. Treptat, prin această cercetare suntem capabili să obținem adevăratul succes: atunci când învățăm și înțelegem că există un mecanism colosal care înconjoară viața și lumea noastră, un sistem grozav care ne acţionează și ne ghidează. Acest scop ne pregătește în mare profunzime să ne dezvoltăm de la nivelul animal la nivelul uman, să pătrundem în lumea largă a eternității și să înțelegem de ce existăm.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed