Două tendințe în viața diasporei evreiești, partea 6

Unitatea deasupra lumii noastre

Remarcă: Poate că, în viitor, oamenii de știință vor putea descoperi gena care există tocmai în poporul evreu care este responsabilă pentru conexiunea în primul rând între ei și apoi cu alte persoane. În principiu, astăzi se descoperă deja că genele sunt responsabile chiar și pentru opiniile politice.

Răspunsul meu: Pentru tot ceea ce are legătură cu lumea noastră. Dar vorbim despre unitatea care este deasupra lumii noastre. Este foarte posibil ca undeva, în ceva, să se dezvăluie câteva consecințe la nivel material. În principiu, nu cred, deoarece proprietățile spirituale sunt prea detașate de cele pământești.

Întrebare: Astăzi asistăm la cea mai mare deconectare atât în statul Israel, cât și între evreii din America și evreii din Israel. La ce poate duce acest lucru?

Răspuns: La dezastru. Sau invers. Ne aflăm într-un moment de cotitură critic care poate duce fie la o dezvoltare a evenimentelor într-un sens, fie în celălalt.

Fie ne vom duce într-o stare în care întreaga lume va lua armele împotriva noastră și va exista într-adevăr o amenințare de distrugere, fie lumea și evreii vor putea înțelege problema care există atât în lume, cât și între evrei și, toți vor înțelege cum trebuie să lucreze împreună pentru a se ridica cu ajutorul scopului Creației, care este cunoscut de cabaliști, nu de evreii obișnuiți.

Trebuie să situăm scopul Creației în prim-planul dezvoltării umane și, astfel, să atingem următorul nivel de dezvoltare, cel mai înalt.

Din KabTv „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel ”, 29.07.19

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: