“Douăzeci și două de miliarde de dolari inutili fără iubire” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinDouăzeci și două de miliarde de dolari inutili fără iubire

Una dintre cele mai curioase persoane din industria financiară a criptomonedei este Sam Bankman-Fried. În doar câțiva ani, s-a transformat dintr-un fiu anonim a doi profesori de facultate în cel mai bogat om sub treizeci de ani (are douăzeci și nouă de ani), cu o avere netă de 22,5 miliarde de dolari. Conform listei Forbes 400, el se află pe locul 32 pe lista celor mai bogați oameni din lume ȋn 2021. Dar ceea ce este și mai extraordinar este că Bankman-Fried plănuiește să-i dea. El crede în utilitarism și plănuiește să doneze marea majoritate a averii sale către organizații de caritate.

Din păcate, oricât de nobile ar fi obiectivele lui, mai mulți bani nu vor rezolva și nici măcar nu vor îmbunătăți nimic. Lumea are mai mult decât suficient din toate, cu excepția singurului lucru care ar permite tuturor să beneficieze de abundență: iubirea. Din aceasta, nu există deloc.

Douăzeci și două de miliarde de dolari ar putea ajuta la stimularea iubirii în rândul oamenilor, dar pentru a face asta trebuie mai întâi să știm ce este iubirea. Înțelegerea noastră actuală este că iubim ceea ce ne face să ne simțim bine. Dacă o altă persoană mă face să mă simt bine, o voi iubi. Dacă a oferi mă face să mă simt bine, îmi va plăcea să dau. Dar acestea nu mă fac o persoană iubitoare.

Când fiica mea mai mică era copil, ne-am așezat la cină într-o seară și am mâncat pește. Am început să vorbim despre iubire și am încercat să-i explic ce înseamnă iubirea. Am arătat spre peștele din farfuria ei și am întrebat: „Îți place peștele?” Ea a răspuns cu entuziasm: „Îmi place peștele!” Am spus: „Atunci sărută peștele”. Grimasa de pe chipul ei spunea totul. Și-a dat seama că nu iubea peștele, ci gustul cărnii lui în gură.

A iubi înseamnă a dori să oferi altuia ceea ce dorește cealaltă persoană, să gândești, să visezi și să-ți planifici mișcările astfel încât să-i placă persoanei dragi. Iubirea înseamnă să te ascunzi în perspectiva celeilalte persoane și să folosești această înțelegere pentru a vedea cum poți mulțumi acea altăpersoană.

Banii nu ne pot învăța asta. Doar oamenii care știu cum este să fii așa te pot ajuta să obții asta. Așa cum nu ai lua drept ghid pe o potecă dificilă o persoană care nu a parcurs-o niciodată, dacă dorim să obținem iubire adevărată, dezinteresată, ar trebui să-i urmăm pe cei care au reușit să o trăiască.

Desigur, oricine poate pretinde că a reușit acest lucru și nu există nicio modalitate de a ști cine este sincer și cine nu. Prin urmare, singurul sfat pe care îl pot oferi este să-ți urmezi inima și să verifici în mod constant dacă profesorul tău te învață să iubești dezinteresat sau să-l iubești pe profesor sau alte tipuri de iubire necurată.

Dacă reușim să cultivăm iubirea altruistă printre noi, nu vom avea nevoie de miliarde de dolari, nici chiar de milioane. Tot ce vom avea nevoie este de noi înșine și din aceasta există abundență.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed