Durerile naşterii

Umanitatea trăieşte azi durerile naşterii. Aceasta este naşterea unei noi lumi. Noi înşine descoperim aceste condiţii externe, în timp ce nimic nu se schimbă în lumea însăşi. Sunt astăzi în lume oameni care se sinucid din cauza crizei financiare sau din cauza temei sau a altor probleme. Dar în acelaşi timp, puteţi vedea oameni care nu sunt îngrijoraţi de nimic şi nu simt criza în niciun fel.

Totul depinde de cum descoperă omul lumea, dar lumea însăşi nu are nicio formă în sine. De aceea ne putem relaxa, crezând că totul este în regulă şi să aşteptăm până când fluxul obişnuit al vieţii ne va duce el însuşi undeva. Putem ajunge de asemenea în starea în care vom simţi că nu putem fi de acord să rămânemîn continuare şi că trebuie în sfârşit să ne conectăm şi să descoperim spiritualitatea care se revelează numai în conexiunea dintre noi.

Totul depinde de presiunea pe care noi înşine o creăm. Apoi, realitatea obişnuită, calmă în care restul oamenilor trăiesc ne va părea ca întunericul din Egipt. Vom simţi cum duşmanii nostri, trupele Faraonului, ne împing din spate şi noi trebuie doar să sărim în spiritualitate ca în Marea Roşie.

Totul depinde de cum un om îşi percepe starea proprie, prin asta nelăsându-şi nicio şansă decât să se conecteze cu ceilalţi.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 10/14/2011 „Scrierile lui Rabaş”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed