Egoismul la linia de sosire

Intrebare: Ce spune stiinta Cabalei despre momentul actual? Cum ne poate ajuta in aceasta importanta perioda de tranzitie?

Raspuns: Traim intr-un timp special. Lumea nostra se afla in pragul ascensiunii unui interior nou, al unei etape spirituale de dezvoltare in interiorul nostru.

Pana acum, asa cum stiinta Cabalei explica, ne-am dezvoltat in mod natural, supunandu-ne impulsurilor egoismului nostru. El ne-a obligat sa transformam societatea, sa ne schimbam viata de familie, sa dezvoltam tehnologii, sa remodelam tari si formatiuni si sa introducem schimbari in domeniul educatiei si culturii. Ne-am indreptat intotdeauna in directia spre care ne-a tras interiorul nostru natural.

Dar astazi am ajuns la un anumit nivel de satietate. Ca si cum lumea inceteaza sa ne mai ofere placeri. Ea nu ne mai satisface din punct de vedere economic: Simtim anumite bariere care ne impiedica sa trecem mai departe. Teoria americana a societatii de consum cu o infinita crestere a importului si exportului, cu o capacitate nelimitata tehnologica si de productie s-a epuizat. Mai mult decat atat am trecut la o directie descendenta, de declin, care in conformitate cu economistii va fi lunga si nimeni nu stie cand se va sfarsi.

In conformitate cu stiinta Cabalei, asa cum intelegem lucrurile astazi, criza nu se va termina. In acest stadiu de dezvoltare ne dam seama de egoismul nostru precum si de potentialul naturii inconjuratoare careia ii provocam o suferinta teribila. Ca urmare, suntem pe punctul de colaps in domeniile de dezvolatre umana si sociala, educatie si ecologie.

In aceasta situatie trebuie sa ne gandim la ceea ce s-a intamplat cu noi. Vom continua in acest fel? Ne-am ruinat literalmente, facand evident o greseala in obiectivele si scopurile nostre. Vrem sa crestem consumul distrugand astfel mediul inconjurator? Vrem sa ramanem blocati in cursa nostra “ mecanica” ?

Aruncam bunuri abia folosite pentru a ne cumpara altele noi. Si aceasta este viata noastra. Am vrea sa ne umplem fiinta cu jocuri similare in bogatie, onoare si putere? Consta sensul vietii umane in schimbarea lunara a telefoanelor mobile si a altor simboluri ale consumului?

Astazi, procesul prin care trecem ne obliga sa incetinim si ne invita sa reflectam aspra lui. Evident, exista un alt program construit in Natura si trebuie sa ne uitam in el.

Intelepciunea universala, echilibrul general, homeostazia, pe care o descoperim in Natura, ramane in afara omului. Pentru Natura, fiinta umana este un element strain, o tumoare canceroasa care devoreaza mediul sau si pe sine.

Noi distrugem societatea umana rasfatandu-ne pe noi insine si pe copiii nostri, denaturand totul si nelasandu-ne nici o ocazie pentru o existenta corecta. Daca ne uitam la lume “dintr-o parte” oamenii par a fi orbi, deplasandu-se de-a lungul unui traseu de sinucidere. Ei continua sa joace jocuri de putere, sa se distruga pe ei insisi, copii, societatea si viitorul si nu sunt constienti de acest lucru.

Acesta este motivul pentru care suntem in criza. De fapt, aceasta nu este o criza. Aceasta este salvarea. Astazi, cand sistemele create de noi se prabusesc, primim un semn clar care ne conduce la punctul de adevar. In cele din urma putem vedea ca nu avem nici o alta alegere decat o schimbare radicala a atitudinii nostre fata de viata.

In loc de a continua sa ne rostogolim in jos spre auto-distrugere, lucru dorit inca de catre politicieni, economisti si, intr-adevar de cea mai mare parte a omenirii, toti oamenii, comunitatile si organizatiile care vad deja ce se intampla trebuie sa lucreze impreuna o noua abordare fata de lume si natura pentru a ne continua drumul intr-un mod diferit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: