Epoca iluminării și emanciparea, partea a 7a

Cum poate fi ușurată tensiunea din societate?

Întrebare: În trecut evreii erau o masă omogenă și trăiau într-un singur loc. Apoi, în epoca Iluminismului, au apărut mișcări seculare, religioase, ultra-religioase și diverse reforme. Astăzi vedem cum are loc scindarea dintre stânga și dreapta, ultra-dreapta și ultra-stânga, extremiste și toate celelalte.

Am înțeles că așa ne împinge natura spre dezvoltare, spre diversitate, dar cum pot merge împreuna astfel de mișcări diferite? Nu este clar cum se va întâmpla acest lucru. Care este următoarea etapă?

Răspuns: Următoarea etapă este realizarea naturii noastre rele, a stării noastre, a societății pe care am creat-o pornind de la egoismul nostru și cum să ne ridicăm deasupra acestui lucru, să ne corectăm și să ne ridicăm la următorul nivel de dezvoltare: comunicare, conexiune și ascensiune la nivelul Creatorului.

Comentariu: Dar nu este faptul că toate aceste mișcări nu se înțeleg reciproc, nici măcar nu se confruntă și nici nu vor să se audă!

Răspunsul meu: Am ajuns din nou într-o stare în care s-a acumulat o tensiune internă uriașă în societate, unde fiecare mișcare nu înțelege ce se află în fața ei. Înțelegem doar componenta noastră finală: nimic bun nu se va întâmpla dacă acest lucru continuă. Nu va mai fi nici măcar existența care era înainte. Ne îndreptăm către un fel de dezastru.

Prin urmare, cred că oamenii sunt pregătiți intern pentru mari schimbări. Cu toate acestea, pe de altă parte, sunt speriați și nu le doresc.

Întrebare: Luați, de exemplu, seculari, ultra-religioși și reformiști. Trebuie să se unească cumva. Care va fi esența acestei unități?

Răspuns: Ei nu vor fi capabili să se unească.

Comentariu:  Dar tu spui că poporul lui Israel trebuie să devină unu.

Răspunsul meu: Acesta este un proces treptat. Cred că acest lucru este posibil numai dacă oamenii non-religioși și, probabil parțial reformiștii, încep să studieze Cabala și să înțeleagă că se adresează unei personae aşa cum ar trebui să se corecteze pe sine și societatea. Pornind de la aceasta, ei vor putea atinge lumea superioară și își vor revela predestinarea superioară pentru ei înșiși și pentru întreaga lume.

Iar cercurile ultra-religioase vor ajunge la acest lucru în ultima rundă, împotriva voinței lor, prin difuzie, încetul cu încetul fiind incluse în el. Dar acest proces este gradat și consistent, deoarece toate aceste grupuri deodată, nu vor putea să se adune.

Întrebare:  În corpul uman, toate organele diferă unele de altele prin funcția lor. Dar dacă există un obiectiv superior, de exemplu, menținerea vieții, atunci toate se adaptează reciproc și lucrează la unison.

Și pentru ca acest lucru să se întâmple la nivelul societății, nu este clar: ce idee sublimă poate echilibra cu adevărat pe toată lumea?

Răspuns:  Este unitatea. Pentru că în unitate Creatorul, forța superioară, este revelat.

Întrebare:  Se dovedește că, fără o revelare clară a acestei forțe, nu există nicio șansă de a ajunge la reconciliere?

Răspuns:  Fără mișcare spre revelarea Creatorului, nu poate exista nimic. Totul decurge din problemele care apar în societate și vedem cât de ucigătoare sunt, cât nu ne permit să ne dezvoltăm, pentru a realiza ceva. Prin urmare, întreaga umanitate se duce în mod conștient și inevitabil către un fel de prăpastie, dincolo de care există gol.

.Iar Știința Cabalei ne ajută să înțelegem de ce există toate acestea – ne conduce conștient sau inconștient la reconcilierea reciprocă și la revelarea Creatorului în ea.

Comentariu: Adică faptul că natura ne împinge spre o asemenea diversitate este bine, așa ar trebui să fie. Dar fără revelarea forței superioare a naturii, un fel de cauză inițială, nu poate exista unitate sau chiar mișcare către ea.

Răspunsul meu:  Nu poate exista nici un sens al existenței fara aceasta.

KabTV- „Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 8/5/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed