“Erupţiile vulcanice sunt şi ele tot corectări” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinErupţiile vulcanice sunt şi ele tot corectări

De câteva săptămâni încoace, au existat o serie de evenimente seismice în Marea Mediterană și în jurul acesteia. În primul rând, Muntele Athena din Italia a izbucnit. Apoi, o serie de cutremure au lovit Creta, iar în prezent Muntele Cumbre Vieja a erupt un pic mai spre sud, pe insula spaniolă La Palma, în largul coastei Marocului. Nimic nu se întamplă fără un motiv. Dacă știm că realitatea se îndreaptă spre echilibru, atunci și aceste evenimente sunt în drum spre ea. Ceea ce trebuie să învățăm este cum să atingem echilibrul fără a trece prin răsturnări și dezastre pe calea păcii.

Biologii o numesc „homeostazie”; fizicienii o numesc entropie sau „stare de echilibru termodinamic”. Oricare ar fi numele, starea finală și sănătoasă a naturii este echilibrul, armonia. Erupțiile vulcanice, cutremurele, furtunile masive și alte amenințări indică nivelul de dezechilibru al naturii. Acestea sunt supapele prin care natura eliberează o presiune excesivă asupra diferitelor niveluri ale sale. Cu cât presiunea este mai intensă, cu atât dezastrul natural este mai intens.

Când căutăm în jurul nostru cauza presiunii crescânde a naturii, nu o vom găsi. Pare să erupă fără niciun motiv. În trecut, oamenii credeau că pentru a potoli zeii, adică natura, trebuie să sacrifice alte ființe umane, uneori chiar și copii. Când au devenit mai „civilizați”, au început să sacrifice animale, apoi plante, până când omul a abandonat cu totul sacrificiile. Dar mânia naturii este încă o parte din viața noastră.

Problema este că există un motiv pentru furia aparentă a naturii, despre care astăzi știm că este un dezechilibru și că trebuie să sacrificăm ceva pentru a „liniști” natura. Cu toate acestea, acel ceva nu este în afara noastră, ci în interiorul nostru: este propriul nostru ego, natura noastră egocentrică, care este gravată în noi la naștere.

În prezent, ne închinăm ego-ului nostru. Îi satisfacem capriciile și nu dorim altceva decât să-l satisfacem.

Totuși, dacă ne închinăm în continuare lui, vom distruge planeta și ne vom distruge pe noi înșine în acest proces. Singura modalitate de a asigura o viață bună este să ne gândim la toată lumea, nu doar la noi înșine.

Dacă începem să cultivăm modele de gândire mai incluzive, mai multă grijă și responsabilitate reciprocă, ne vom schimba dramatic viața. Singurul element care nu este în echilibru cu restul naturii va dispărea, mânia naturii va dispărea și pacea va domni, supremă.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed