“Este aceasta o formă modernă de colonialism?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este aceasta o formă modernă de colonialism?

Da este. Guvernele diferitelor țări dezvoltate și-au impus cu forță civilizațiile în alte țări. Au tulburat cultura și bazele vieții acestor țări și națiuni, răsturnându-le și provocând calamitățile pe care le vedem astăzi în lumea a treia.

Aceleași guverne ar trebui să încerce să reînvie statele anterioare ale acestor națiuni cât mai mult posibil și să le lase să se dezvolte independent. Fiecare dintre aceste națiuni se poate dezvolta optim în forma sa naturală. Altfel, nu vom vedea o viață pozitivă în țările din America de Sud, Africa și Asia.

Aceste colonii sunt construite pe dorințele oamenilor de a-și impune altora propria lor cultură, educație, guvernare și filosofie de înțelegere a lumii, iar o astfel de abordare este greșită și dăunătoare lumii.

Astfel, trebuie să ne ajutăm reciproc să ne dezvoltăm natural. A ne ajuta reciproc să ne dezvoltăm în mod natural înseamnă că ne ajutăm reciproc să obținem ceea ce este bun pentru fiecare, în funcție de natura lor și să lăsăm propriile noastre opinii și abordări forțate în afara ecuației, ceea ce i-ar obliga pe ceilalți să se dezvolte diferit față de forma lor naturală.

Cultura europeană a adus acest dezastru în lume și de aceea civilizația europeană – America de Nord și Europa – cu toată puterea pe care a acumulat-o, trebuie să conducă un proces de retragere pentru a permite tuturor țărilor să se dezvolte în mod natural. Procedând astfel, ar rezulta efecte pozitive pentru toate civilizațiile și culturile.

Bazat pe emisiunea “Întrebări şi răspunsuri” cu Cabalistul Dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed