“Este nevoie de două maluri pentru a construi un pod” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEste nevoie de două maluri pentru a construi un pod

Stânga și dreapta nu vor face compromisuri. Nu pot, din moment ce egocentrismul uman crește mereu și oamenii devin din ce în ce mai încăpăţânați și intoleranți. Nu ne putem abține; natura dezvoltă egoismul nostru la fel cum dezvoltă fiecare plantă și animal. Singurul lucru pe care îl putem face este să ne îndreptăm ego-urile spre cauze pozitive sau negative. Dacă le alegem pe primele, omenirea se va ridica la noi culmi, în fiecare aspect al vieții. Dacă le alegem pe cele din urmă, ne vom trezi implicați în al treilea război mondial.

Deoarece natura ne face ego-urile mai intense, suntem nevoiți să devenim chiar mai divizaţi decât eram deja. Mai mult, așa cum vedem în America, ne împarte în două jumătăți de dimensiuni aproape identice. Și întrucât natura ne face tot mai încăpăţânați, ne lasă două alegeri: lupta până la moarte sau transcenderea disputelor noastre și găsirea unității deasupra lor.

Pentru a alege ultima variantă și a ne salva de distrugere, trebuie să facem din unitate cea mai importantă valoare din viața noastră. Nu trebuie să intre în conflict cu niciuna dintre valorile noastre actuale, precum devotamentul față de Dumnezeu, grija pentru mediu, campania pentru drepturile femeilor, pentru patriotism sau pentru orice valoare pe care o considerăm în prezent. Unitatea ar trebui să fie la un nivel pentru sine și ar trebui să însemne că s-ar putea să nu fim de acord cu ceilalţi, dar la sfârșitul zilei, suntem o singură națiune.

În acea națiune avem fiecare credință, rasă, culoare, gen, agendă politică și orice altceva vă puteți gândi. Dar așa cum ar trebui să fie într-o democrație vibrantă, diversitatea face ca fiecare fracțiune să strălucească și mai mult. Fără diversitate, nu am fi capabili să gândim, să judecăm, să învățăm și să creștem ca indivizi. Am fi roboți ale căror perspective sunt instalate din copilărie și nu ne-am dezvolta niciodată din acel stadiu.

Dar viața este dezvoltare și schimbare! Viața este naștere și moarte, zi și noapte, flux şi reflux, furtună și calm. Viața este o multitudine de contrarii, întrețesute între ele, pentru a crea nenumărate culori și nuanțe și pentru a menține armonia și echilibrul veșnic. Cei care doresc să distrugă diversitatea, doresc să distrugă viața.

Nu putem avea un punct comun și nici nu ar trebui, deoarece acesta ar fi sfârșitul existenței noastre ca ființe umane. Numai când îi luăm pe cei care gândesc opusul nostru și construim cu ei un baldachin de unitate deasupra diferențelor noastre, vom descoperi de ce suntem separați: pentru că este nevoie de două părți pentru a construi un pod.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: