“Este o iluzie! Elimin-o!” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat noul meu articol “Este o iluzie! Elimin-o!

Fie că Trump sau Biden vor ajunge la Casa Albă, nici unul nu va fi președintele Statelor Unite. Va fi președinte doar al americanilor care l-au ales. Un președinte acceptat sută la sută de jumătate din țară și respins sută la sută de cealaltă jumătate nu poate fi considerat Solutia. Lasă poporul american cu două opțiuni: să-l elimine sau să îl înfrunte. Sper să o aleagă pe prima.

America este o țară foarte dezvoltată, mai ales când vine vorba de politică. Ca în cazul oricărei națiuni dezvoltate, oamenii ei sunt foarte avizați. Și cu cât devin mai avizați, cu atât le este mai greu să-şi abandoneze opiniile. Devin mai puțin toleranți și mai aroganți, mai puțin atenți și mai asertivi, până când, în cele din urmă, întreaga țară explodează în revolte, violență și război civil.

Aceasta este calea firească, iar țările ar trebui să urmărească cu atenție ceea ce se întâmplă în America, deoarece li se va întâmpla și lor. Este evoluția naturală a naturii umane.

În ciuda prognosticului sumbru, oamenii au mai mult decât natura umană în favoarea lor; au intelect. Când o situație devine un impas evident, căutați să o ocoliţi. Nu există niciun motiv pentru care lucrurile ar trebui să se încheie cu violență dacă vedem că deja ne îndreptăm spre asta; o putem redirecționa.

Există mult adevăr în celebra zicală a lui Albert Einstein: „Problemele cu care ne confruntăm nu pot fi rezolvate la același nivel de gândire cu care le-am creat”. Dar este mai mult decât atât; noi, aceasta este natura noastră, le-am creat astfel încât să ne ridicăm la un nivel superior.

Luați în considerare acest lucru: dacă totul ar fi fost în regulă în timp ce trăiam în peșteri, am fi ieșit vreodată din ele? Dacă tot ceea ce făceam atunci ar fi reușit, am fi dezvoltat vreodată noi tactici sau instrumente pentru a ne îmbunătăți viața și a o ușura? Viața continuă să pună probleme acum așa cum a făcut-o întotdeauna, și întotdeauna pentru același scop – să ne conducă înainte, să ne impulsioneze să evoluăm. Și astăzi, evoluția se concentrează în principal asupra societății.

Într-adevăr, societatea noastră este șchioapă. Relațiile umane de pretutindeni sunt afectate de suspiciuni, animozitate, înstrăinare și ură. Ne place să ne simțim astfel unul față de celălalt? Dacă am face-o, nu am vedea ratele de depresie, abuz de substanțe, violență, omucidere și sinucidere pe care le vedem. Am fi devenit o societate formată din oameni triști, deprimați, speriați și, în principal, fără speranță, și totul pentru că există în noi un demon care ne face să ne urâm reciproc.

Dar nu este un demon; este natura umană, același motor care ne-a dezvoltat de-a lungul veacurilor. Anterior, ne făcea să ne simțim inconfortabili fizic, astfel încât să dezvoltăm modalități de a trăi mai ușor. Acum ne face să ne simțim inconfortabil din punct de vedere emoțional, așa că vom dezvolta modalități de a trăi mai ușor unii cu alții.

Acesta este motivul pentru care stânga și dreapta nu vor fi niciodată de acord. Republicanii vor crede întotdeauna că democrații greșesc, iar democrații vor gândi la fel despre republicani. Dar fără tensiune, nu va exista nici un impuls pentru creștere, nici o conștientizare că trebuie să stabilim cumva unitatea sau vom ajunge să ne ucidem reciproc.

Există un lucru amuzant despre conflictele de nerezolvat. Când în sfârșit reușești să te împaci, de multe ori te simți mai aproape decât înainte de izbucnirea conflictului. Mai mult, îți dai seama adesea că problema nu mai există, chiar dacă nu ai rezolvat-o niciodată, ci te-ai concentrat doar pe conectarea cu cealaltă parte. Dacă ți s-a întâmplat vreodată să te lupţi cu partenerul tău și, după ce te-ai calmat nu-ți mai poţi aminti pentru ce v-aţi luptat, atunci știţi la ce mă refer.

Dar nu este doar la nivel personal. Aceeași idee este valabilă și pentru conflictele sociale, naționale și internaționale. Când lucrați la unitate, problemele nu sunt rezolvate, ele dispar deoarece au fost acolo doar ca modalitate pentru conexiune.

America a fost liderul lumii libere aproape de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Acum se află într-o criză, care o poate crește sau scufunda. Dacă americanii doresc, ei pot fi pionierii, care au fost dintotdeauna și pot conduce întreaga lume către o nouă eră, în care problemele sunt promotorii conexiunii, iar conflictele sunt oportunități pentru o concordie profundă. A fost o atracție politică în America din 2016; a sosit timpul să o eliminăm și să ne ridicăm împreună la un nou nivel de solidaritate și coeziune și să deschidem drumul departe de frecare și spre o pace reală și durabilă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: