“Este posibil să-ți iubești duşmanul?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Este posibil să-ți iubești duşmanul?

Nu există aşa ceva ca o persoană care nu-și urăște dușmanii. Cu toate acestea, împreună cu ura pe care o simțim față de dușmanii noștri, trebuie să analizăm și cum putem ajunge la o stare în care să-i iubim. Unicitatea unei astfel de abordări este că, cu puterea noastră de a face bine și a iubi, ne putem forța inamicul să ne iubească.

Atunci de ce descoperim că nu este suficient ca binele care se află în prezent în noi să-i învingă pe dușmanii noștri? Mai întâi trebuie să construim grupuri mici de oameni care doresc să aibă o tendință comună de a-i iubi pe ceilalți ca pe ei înșiși, unde în acele grupuri, ne tratăm unii pe alții într-un mod bun și amabil.

Prin urmare, este posibil să ne iubim dușmanii exersând iubirea de ceilalți în celule sau grupuri mici și, treptat, un astfel de proces ar construi o forță majoră care ar insufla bunătate și iubire chiar și inamicilor noștri. Înțelepciunea Cabala are o mulțime de materiale pe această temă și oferă o metodă practică prin care putem ajunge la o astfel de stare.

Bazat pe videoclipul „Este posibil să-ți iubești dușmanii?” cu cabalistul Dr. Michael Laitman și Oren Levi. Scris/editat de studenții Cabalistului Dr. Michael Laitman.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: