“Este timpul de a fi împreună” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel:Este timpul de a fi împreună

De ce se simte din ce în ce mai mult ca și cum omenirea este bătăușul din cartier? Între națiuni, în relațiile personale, cu colegii de muncă, între colegii de la școală și față de natură, suntem la fel de stângaci ca un elefant într-un magazin de porțelanuri, spargem tot ce atingem și lăsăm în urmă o mizerie haotică. Există un motiv pentru asta: lumea din jurul nostru se schimbă. În timp ce suntem prinși în mentalitatea de a trebui să muncim doar pentru noi înșine și că dacă suntem slabi, alții ne vor mânca, viața și-a dezvăluit natura conectată și ne arată că dacă acționăm singuri, eșuăm. Realitatea a dat startul erei de a fi împreună, iar dacă vrem să reușim, va trebui să ne adaptăm.

În această nouă eră, nu putem reuși singuri. Puterea oamenilor nu vine din propriile abilități, ci din capacitatea lor de a se conecta și de a colabora cu ceilalți.

Când ne gândim la colaborare, adesea ne gândim că trebuie să facem compromisuri și să renunțăm la lucrurile pe care le-am dori pentru a menține o conexiune. Nu mai este cazul. Dimpotrivă, noua unitate cere să ne folosim toate abilitățile, talentele, ideile și aspirațiile. Cu toate acestea, le vom folosi mai degrabă pentru binele comun decât pentru al nostru.

În prezent, ne folosim abilitățile pentru propriul beneficiu și pentru a preveni pe alții să ne rănească sau să ne depășească. Acest lucru ne pune într-un război constant cu ceilalți. Drept urmare, anulăm frecvent ideile bune și punctele forte ale celuilalt, ele le anulează adesea pe ale noastre și ajungem cu toții obosiți, epuizați, cu potențiale neîmplinite, iar întreaga societate pierde.

Când ne folosim avantajele individuale pentru binele comun, ne sporim reciproc calitățile, ne îmbunătățim realizările și facilităm realizarea potențialului celuilalt. Toată lumea beneficiază de asta. Ne simțim împliniți, încrezători, bineveniți în mediul nostru social, iar întreaga societate beneficiază de contribuțiile noastre. Energia pe care o cheltuim pentru autoapărare este orientată spre dezvoltare, iar realizările ne îndeamnă să dăm și mai mult din noi colectivului.

Singurul lucru care ne oprește să trăim în această societate de vis este ego-ul nostru încăpățânat. Atât timp cât îl lăsăm să conducă, va continua să ne distrugă și să ne demoleze societatea. În cele din urmă, va distruge totul și ne vom da seama că nu avem de ales decât să renunțăm la ego-ul nostru.

Dacă ne dăm seama de acest lucru acum mai degrabă decât mai târziu, ne vom scuti de acea perspectivă tristă și ne vom aduce viitorul în prezent. Dacă ne ajutăm unii pe alții să ne ridicăm deasupra noastră, vom putea face acest lucru, pentru că în era de a fi împreună, chiar și ridicarea deasupra egoului este posibilă doar dacă lucrăm împreună.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed