“Este timpul să ne trezim” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEste timpul să ne trezim

Israelul se află în pragul unei noi ere. Până acum, sărbătoream ca niște copii nesăbuiți, sclavi ai ego-urilor noastre și am provocat multe daune. Timpul acela s-a terminat. Operațiunea Gardian al Zidurilor și-a marcat sfârșitul, iar apariția unui nou guvern este inaugurarea unei noi perioade. Este timpul să ne liniștim. În ochii mei, această perioadă ar trebui să fie despre un singur lucru: recunoașterea răului – realizarea a tot ceea ce nu este în regulă cu noi și de ce nu putem opri alunecarea în jos.

Țara noastră se află într-o stare rușinoasă. Lumea întreagă îşi bate joc de noi; am devenit râsul ei. Toată lumea ne urăște, nimeni nu vrea să ne recunoască dreptul de a trăi aici și tot ce vor este să ne folosească intelectul și abilitățile tehnologice cât pot, dar nimeni nu vrea să fie lângă noi.

Această stare jalnică poate fi o trambulină pentru o schimbare pozitivă, dacă suntem suficient de curajoși să o realizăm, dar poate de asemenea să escaladeze într-o înstrăinare completă, unde întreaga lume se unește împotriva noastră. Singurul lucru care poate preveni acest scenariu îngrozitor este propria noastră unitate. Dacă ne unim, lumea se va uni în jurul nostru; dacă rămânem în dispreț unul față de celălalt, lumea se va uni împotriva noastră.

Un nou guvern marchează începutul unui nou stat, dar nu trebuie să credem că acest stat are legătură cu tehnologia sau politica. Începutul noului stat trebuie să arate începutul unității dintre noi. Pe traiectoria actuală, lumea se va întoarce împotriva noastră atât de intens încât nu vom dori să rămânem aici, dar nu vom avea unde să fugim; nu ni se va permite să mergem nicăieri.

Nu avem de ales decât să începem să construim un spirit nou în această țară, un spirit de unitate mai presus de toate diferențele noastre, așa cum este scris: „Vă voi da o inimă nouă și voi pune un spirit nou în voi” (Ezech. 36: 26). Cu un spirit de unitate și cu o inimă grijulie, trebuie să începem să construim o nouă țară.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed