“Este timpul să trecem de la InterNet la InnerNet(reţeaua interioară” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEste timpul să trecem de la InterNet la InnerNet(reţeaua interioară)

Au trecut puțin peste treizeci de ani de când internetul a fost pus la dispoziția tuturor. S-a spus deja că de la inventarea roții, nicio tehnologie nu ne-a revoluționat viața atât de repede și atât de profund ca internetul. Niciunul dintre lucrurile pe care le considerăm astăzi nu ar fi fost posibil fără el.

Totuși, internetul nu ne-a făcut mai fericiți. Așadar, după treizeci de ani de încercări de a găsi fericirea în conexiunile virtuale dintre noi, este timpul să progresăm. Este timpul să trecem de la inter-net la interior-net – o rețea de inimi care se simt reciproc și se îngrijesc unele de celelalte.

Când a apărut internetul, a promis să elibereze omenirea de cătușele locației fizice, să ne ducă în țări îndepărtate și locuri exotice din confortul propriului nostru desktop. A promis că va reuni oameni din întreaga lume, ne va ajuta să ne facem prieteni în întreaga lume și să punem capăt decalajelor dintre națiuni și civilizații.

În realitate, suntem mai singuri acum ca oricând și mulți dintre prietenii noștri fizici s-au dizolvat în universul virtual. Datorită internetului este mult mai ușor să comunici, dar mult prea des, comunicarea este utilizată pentru intimidare, trafic sexual, trafic de sclavi, cenzură de opinii (cât de ironic), intimidare sau pur și simplu pentru a vinde lucruri de care probabil nu avem nevoie.

Nu este vina internetului. Am crezut că ne va face viața grozavă, dar am instalat în ea motivul care ne face nefericiți în primul rând: natura noastră rea. Internetul nu este rău sau bun; el reflectă doar cine suntem. De vreme ce suntem răi, tot ceea ce creăm se întoarce împotriva noastră și, în cele din urmă ne dăunează. Singura soluție posibilă este să ne schimbăm natura urâtă și pentru asta nu este niciodată prea curând să putem începe.

Nu aș recomanda evitarea internetului. Eu însumi îl folosesc tot timpul. De fapt, mi-am dat seama de potențialul său imens pozitiv, imediat ce am aflat despre el. La patru ani după ce a fost pus la dispoziție, am creat primul meu site de internet pentru a învăța cum să aduc inimile oamenilor împreună prin înțelepciunea Cabalei.

Deși am recunoscut potențialul comercial enorm al internetului încă de la început, am subliniat că, conținutul autentic al site-ului meu va fi disponibil pentru toată lumea, gratuit. De-a lungul anilor și cu ajutorul studenților și prietenilor mei, am făcut din site-ul nostru de internet cel mai mare site de conținut pe înțelepciunea Cabalei, unde tot conținutul – text, audio și video – este încă gratuit pentru toți. Traducem tot conținutul pe care îl putem parcurge în zeci de limbi, inclusiv prelegeri live și lecții zilnice, și îl oferim gratuit.

Nu avem niciun interes să controlăm internetul; ne străduim să construim o rețea interioară, o rețea de inimi conectate prin grijă reciprocă și empatie. De asta are nevoie lumea; este singurul remediu pentru multiplele crize de astăzi. Cu toate acestea, acest leac nu-l putem administra decât unul altuia. Cineva nu se poate vindeca singur prin iubire; este nevoie de cel puţin doi și, de obicei, de încă mulţi alţii.

În mod evident, nicio reglementare nu ajută la reducerea urii care apare de pe dispozitivele mobile și computerele de astăzi. Anonimatul relativ al internetului ne ajută să ne expunem natura mai mult decât am îndrăzni să o afișăm într-un cadru fizic, așa că adevărul urât țâșnește și îl putem recunoaște în cele din urmă.

Dacă nu ar fi această recunoaștere, nu am crede niciodată că aceasta este natura reală a umanității. Acum, că am plasat o oglindă digitală în adâncul inimii noastre, putem vedea ce se află acolo în întuneric. Așa cum scriu Scripturile despre natura umană: „Orice intenție a gândurilor inimii sale este doar rea, întreaga zi” (Geneza 6: 5).

Prin urmare, acum că am devenit interconectați, este timpul să devenim conectați interior. Este timpul să ne dăm seama că suntem cu toții dependenți unul de celălalt și, dacă nu punem unitatea ca prioritate principală, ne vom produce daune ireparabile.

Dacă suntem încă aici și dacă mai putem scrie și vorbi despre asta, înseamnă că nu este prea târziu să o remediem. Mai mult decât orice, ar trebui să fim recunoscători internetului pentru că ne arată adevăratul nostru sine. Acum ar trebui să ne suflecăm mânecile și să ne apucăm de treabă la repararea conexiunilor noastre umane degradate.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed