Este Universul o Holograma?

La stiri (nature.com) O echipa de fizicieni a adus una dintre cele mai clare dovezi de pana acum ca Universul ar putea fi doar o mare proiectie.

„In 1997, fizicianul Juan Maldacena a propus cum ca un model indraznet al Universului in care gravitatea apare din siruri foarte subtiri in vibratie ar putea fi reinterpretat in termeni fizici bine stabiliti. Lumea sirurilor complicata din punct de vedere matematic, care exista in noua dimensiuni spatiale plus una a timpului, ar fi doar o holograma: adevarata actiune ar avea loc intr-un cosmos mai simplu unde nu exista gravitate.”

„Ideea lui Maldacena i-a entuziasmat pe fizicieni pentru ca a oferit o cale de a demostra populara teorie a sirurilor – si pentru ca rezolva incoerentele dintre fizica cuantica si teoria gravitatiei a lui Einstein. Le-a oferit fizicienilor „Piatra Rosetta” a matematicii, o dualitate care le-a permis sa traduca intre doua limbaje si sa rezolve probleme intr-un model care parea intratabil in celalalt model si invers. Dar, desi validitatea ideii lui Maldacena a fost luata de buna, nu a fost riguros dovedita.”

„In doua articole postate pe arXiv, Yoshifumi Hyakutake  de la Universitatea Ibaraki din Japonia si colegii lui ne aduc acum, daca nu dovada absoluta, cel putin dovezi convingatoare ca teoria lui Maldacena este adevarata.”

Comentariul meu: Conform Cabala, nu este nimic altceva in afara de zece Sefirot (Radacina si cele patru litere al Creatorului, acestea sunt cinci Sefirot. Una dintre ele, ZA, este formata din sase, prin urmare sunt zece). Si totusi, tot ce iti poti imagina este imaginea individuala a zece Sefirot, deoarece fiecare din Sefirot este divizat in alti zece sub-Sefirot.

Astfel, noi credem: cinci lumi, cinci Partzufim, cinci Sefirot – in total 125 grade de lumea noastra catre lumea Infinitului. Toate stadiile au aceeasi structura si diferenta dintre ele consta doar in claritatea detaliilor dezvaluirii Creatorului in lume. Cu cat este nivelul mai inalt cu atat este mai detaliat si cu atat mai clar Il reveleaza pe Creator.

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed