EU pe marginea dezintegrarii?

Opinie (Maxim Lopada,Grupul Financiar BCS Express, de la  bcs-express.ru) „In timp ce politicienii si economistii discuta probleme (financiare), situatia se inrautateste rapid. Bancile isi pierd increderea in abilitatea politicienilor si regulatorilor financiari de a stabiliza situatia.

„Previziunile sumbre devin tot mai reale. Acum accentul s-a mutat de la SUA spre Europa. Adesea in dezvoltare, regiunea este numita „declansatorul” unui nou val de probleme in lume. Multi vorbesc despre dezintegrarea Uniunii Europene si controlul distrugerii valutei europene”.

1. Angela Dorothea Merkel, actualul Cancelar al Germaniei: „Moneda euro este in pericol. Daca nu prevenim acest pericol, atunci consecintele sunt incalculabile si consecintele pentru intreaga Europa sunt, de asemenea, incalculabile.”

2. Herman Van Rompuy, Presedintele Consiliului European: „ Moneda euro nu a avut niciodata infrastructura de care era nevoie.”

3. Josef Ackermann, Deutsche Bank AG (DBK) Chief Executive Officer:” Toate astea imi aduc aminte de caderea din 2008…”

4. Angela Dorothea Merkel, actualul Cancelar al Germaniei: “…avertizeaza asupra consecintelor incalculabile pentru Uniunea Europeana daca ar cadea euro.”

5. Christine Lagarde, conducatorul Fondului Monetar International (FMI):”Cresterile din aceasta vara au indicat faptul ca ne aflam intr-o noua faza, periculoasa. Mizele sunt clare. Riscam sa vedem fragila revenire distrusa. Deci, trebuie sa ctionam acum.”

6. Herman Van Rompuy, Presedintele Consiliului European:”’Suntem intr-o criza de supravietuire’…’Toti trebuie sa muncim,impreuna, ca sa supravietuim cu zona euro, deoarece, daca nu supravietuim cu zona euro, nu vom supravietui cu Uniunea Europeana.’”

7. Jean-Claude Trichet, Presedintele Bancii Centrale Europene:”’Avem un drum plin de hartoape in fata noastra.’”

8. George Soros, Investitor miliardar:’”Sa recunoastem: ne aflam pe marginea unui colaps economic care incepe, sa spunem, in Grecia, dar se poate extinde cu repeziciune. Sistemul financiar ramane extrem de vulnerabil.”’

9. Gerhard Schröder, Ex-Cancelarul Germaniei:’”Si criza pe care o experimentam acum face sa fie extrem de limpede faptul ca nu putem avea o valuta comuna fara o politica fiscala, economica si sociala, comuna.’”

10. Nouriel Roubini, co-fondatorul si presedintele Roubini Global Economics LLC:’”In scurt timp, trebuie sa impulsionam puternic, altfel va fi o alta Mare Depresie. Lucrurile se inrautatesc si marea diferenta dintre acum si ceva ani in urma este ca, de aceasta data, ne indreptam spre politica gloantelor.’”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: