“Europe sprijină terorismul împotriva Israelului” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEurope sprijină terorismul împotriva Israelului

President of the European Commission, Ursula von der Leyen addresses the Assembly of North Macedonia, in Skopje, North Macedonia, July 14, 2022. REUTERS/Ognen Teofilovski

În urmă cu mai puțin de un an, Israelul a prezentat dovezi că organizația palestiniană Al-Haq este o organizație de sprijinire a terorii. Drept urmare, Uniunea Europeană a întrerupt finanțarea organizației. În urmă cu o săptămână, UE a anunțat brusc că nu a găsit nicio dovadă care să susțină argumentul Israelului și a anunțat că va relua finanțarea. La scurt timp după aceea, nouă țări europene au emis o declarație comună conform căreia și ele vor relua finanțarea Al-Haq și a altor organizații care susțin teroriştii şi terorismul palestinian împotriva Israelului, susținând că Israelul nu a prezentat nicio dovadă care să susțină afirmația sa.

Prin legătura dintre noi, determinăm unde vor ajunge forțele lumii. Când suntem uniți, lumea își direcționează energia către conexiune și toată lumea se bucură de beneficiile unității. Când suntem divizați, forțele lumii se întorc unele împotriva altora, apar războaie și distrugeri, iar lumea întreagă ne învinovățește pentru asta. Aceasta este ecuația simplă a vieții noastre.

În același timp, organizația israeliană ONG Monitor a spus că a oferit guvernelor europene dovezi ample că aceste organizații finanțează sau susțin în alt mod activități teroriste. Organizația a condamnat „ignorarea deliberată de către țări a materialelor care le-au fost prezentate de ani de zile”.

Nu mă îndoiesc că organizațiile pe care le-a subliniat Israelul susțin teroriștii și terorismul. Cu toate acestea, sunt la fel de încrezător că încercarea de a determina UE sau țările sale să înceteze finanțarea acestora este absolut inutilă. Adevărul simplu este că UE ca organizație și statele membre ale UE susțin aceste organizații palestiniene pentru că și ele vor să revoce Statul Israel.

Ne putem plânge lor și putem protesta, dar atât timp cât nu avansăm singurul lucru pe care trebuie să-l avansăm – coeziunea noastră internă – și să îl prezentăm lumii ca un exemplu de unitate, nu vom vedea nicio abordare favorabilă față de Israel. .

În prezent dăm un exemplu de diviziune. În consecință, întreaga lume se unește împotriva noastră și cu dușmanii noștri.

Dacă suntem dezbinați, lumea vrea nu numai să revoce Israelul, ci să-i șteargă pe evrei de pe fața pământului. Nu există niciun mijloc aici; este fie da, fie nu.

Prin „unitate” nu mă refer la unitatea cu dușmanii lui Israel împotriva adversarilor din poporul nostru. Acest lucru nu arată lumii că suntem uniți, ci mai degrabă subliniază diviziunea noastră și crește ura lumii față de noi. Prin „unitate” mă refer la unitatea în propriul nostru popor, în ciuda prăpastiei de opinii dintre noi și fără a o șterge, astfel încât să arătăm ceea ce depășim. Acest lucru va da națiunilor exemplul de care au nevoie pentru a începe să se unească între ele și ne vor mulțumi pentru asta.

Nu trebuie să ne fie frică de critici. Trebuie să fim încrezători că tot ce ne trebuie este să fim o lumină pentru națiuni – un exemplu de solidaritate, responsabilitate reciprocă și iubire față de ceilalți. Dacă facem asta, lumea ne va prețui și ne va mulțumi.

Lumea se unește cu noi când ne unim unii cu alții și se unește împotriva noastră când ne întoarcem unul împotriva celuilalt, așa cum se întâmplă acum. Succesul nostru, așadar, depinde în întregime de conexiunea dintre noi. Dacă ne cultivăm unitatea, vom prospera. Dacă nu o facem, lumea va vedea existența noastră ca redundantă și perturbatoare și va căuta să ne elimine.

Prin legătura dintre noi, determinăm unde vor ajunge forțele lumii. Când suntem uniți, lumea își direcționează energia către conexiune și toată lumea se bucură de beneficiile unității. Când suntem divizaţi, forțele lumii se întorc unele împotriva altora, apar războaie și distrugeri, iar lumea întreagă ne învinovățește pentru asta. Aceasta este ecuația simplă a vieții noastre.

Pentru mai multe despre legătura dintre unitatea evreiască și antisemitism, citiți publicațiile mele Alegerea evreiască: Unitate sau Antisemitism, fapte istorice despre antisemitism ca reflectare a discordiei sociale evreieşti și Ca un mănunchi de trestii: De ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt chemarea ceasului de astăzi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: