Europenii își pierd încrederea în Uniunea Europeană

Opinie (din Deutsche Welle) “Un studiu recent a arătat că încrederea publicului în Uniunea Europeană a atins un minim absolut. De la începutul euro-crizei, europenii și-au pierdut încrederea în bloc, chiar și aceia din țările pro-europene, cum ar fi Germania.

“’Rezultatul cel mai surprinzător este acela că majoritatea europenilor se văd în postura de victime,’ a spus Jose Ignacio Torreblanca. ‘De fapt, atât țările îndatorate cât și cele creditoare, simt că pierd controlul asupra a ceea ce fac.’

“Există într-adevăr, riscul real ca Europa să eșueze în demersul său, din cauza lipsei sprijinului propriilor săi cetățeni.

“Problema comună este aceea că politicienii din fiecare țară, își arogă succesul, ca fiind datorat politicilor proprii, în timp ce eșecurile sunt atribuite exclusiv Bruxelles-ului. Acesta este tiparul bine-cunoscut care explică lipsa popularității EU.”

Comentariul meu: Doar unificarea la un nivel profund va salva EU și Europa în general. Această unificare însă, nu ar trebui să aibă loc doar la nivelurile financiar și politic, ci la nivelul societăților și a națiunilor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed