“Evreii ca țapi ispășitori pentru Omicron” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEvreii ca țapi ispășitori pentru Omicron

Acum câteva zile am fost în Italia. Am văzut pe stradă oameni care păreau stinși, fără scântei în ochi, nefericiți. Nu doar în Italia, o țară grav afectată de Covid-19, ci peste tot în lume, oamenii s-au săturat de apariția de noi variante din nou și din nou, tocmai când credeam (și speram) că pandemia a fost în sfârșit ţinută sub control. Din moment ce virusul nu va fi învins, oamenii nu vor putea să facă faţă stresului cumulat, își vor dezvălui frustrarea și neputința, se vor revolta mai întâi împotriva guvernelor restrictive și în final, va da vina și pe țapii ispășitori obișnuiți- evreii.

Deja în această săptămână, pliante antisemite au circulat în Beverly Hills din California. Pliantele au inclus numele directorilor evrei care conduc cele mai mari companii de medicamente din lume și acuzații de „agenda evreiască” în spatele pandemiei. Propaganda antisemită similară este răspândită pe scară largă prin platformele de social media.

Aceste pliante și tweet-uri sunt doar începutul urii în creștere față de evrei. Va veni o zi în care chiar și oamenii de știință înșiși vor atribui virusul acelui grup minuscul de oameni care are o istorie de a fi acuzat de umanitate. Ei vor spune că evreii sunt sursa tuturor variantelor, așa cum în Evul Mediu oamenii au început să șoptească și să se întrebe de ce evreii nu erau bolnavi de Moartea Neagră, iar de acolo s-au dezvoltat și s-au desfășurat comploturile. Din nou, istoria se repetă.

Nu suntem responsabili pentru izbucnirea ciumei, așa cum susțin antisemiții, dar suntem responsabili pentru atitudinea greșită față de aceasta, ca urmare a lipsei de conștientizare din partea noastră. Virusul este o perturbare a sistemului genetic altruist al naturii, ca urmare a egoismului uman. Este un pic complex, dar voi explica: gradele naturii — mineral, vegetal și animal — se împletesc pe diferite niveluri, în timp ce noi, specia umană, suntem desprinși de funcționarea armonioasă a naturii. Oamenii au o dorință egoistă crescută care ne depărtează și ne îngreunează unii pe alții.

Egoul nu ne face doar să ne exploatăm unii pe alții în beneficiul nostru, ci și să exploatăm tot restul naturii. Drept urmare natura, care este programată pentru echilibru și perfecțiune, provoacă epidemii și crize pentru a ne ajuta să vedem locul rupturii și căderii și ne invită să-l reparăm, adică să ne conectăm emoțional și să ne unim cu restul, părți integrante ale naturii. Apoi totul se va aşeza la loc.

Încă nu înțelegem că facem parte dintr-un sistem integral și că echilibrul lui depinde de relațiile pozitive dintre noi. Acest lucru trebuie să devină clar și evident. Chiar și o privire rapidă către noi înșine din lateral dezvăluie cât de departe suntem astăzi de această stare dorită și rolul nostru ca evrei în modelarea ei. Lăsăm ego-ul să ne controleze și să ne despartă. Națiunea evreiască are scopul de a fi o lumină pentru națiuni și de a deschide calea unității tuturor. Este misiunea noastră. Israelul și națiunile lumii sunt împletite într-un singur sistem global, iar lumea simte puternic din interior că suntem indiferenți față de rolul nostru. Nu este de mirare atunci că lumea ne arată cu degetul acuzator.

Dacă ne-am înțelege rolul și l-am implementa, am putea sta în fața lumii și am putea să o direcționăm să folosească pandemia pentru corectare; am putea fi un ghid pentru a deveni mai uniți și mai plini de compasiune unul cu celălalt, ca un singur om cu o singură inimă. Când se întâmplă acest lucru, nicio suferință nu va înconjura umanitatea și antisemitismul va înceta

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed