Evreii din America, partea 5

Cabala – Un pod care conectează evreii

Întrebare: Acum două sute de ani reformiștii americani au vrut să ia religia părinților, tradițiile lor și să le adapteze la modernitate. Acest conflict dintre evreii ortodoxi din Israel și reformiștii americani continuă până în această zi. Care poate să fie podul care îi conectează deasupra tuturor tradițiilor și divizărilor.

Răspuns: Nimic cu excepția științei Cabala, care este baza, nucleul, partea interioară a iudaismului și explică cine sunt evreii, de unde au venit, ce ar trebui să fie, ce să aducă în lume și care este scopul lor. Doar în acest caz ceva se va schimba.

Remarcă: Dar a fost scris despre asta peste tot, iar ei pot citi asta.

Răspunsul meu: Nu vor putea să citească deoarece nu vor dori. Chiar dacă citesc, nu vor lua aceste cuvinte în considerație, mult mai puțin să le realizeze ei înșiși. Pare că nu există pentru ei.

Întrebare: Asta înseamnă căci Cabaliștii trebuie să dea un exemplu?

Răspuns: Cabaliștii vor trebui să se organizeze pe ei înșiși. Sper că asta se va întâmpla în următorii 10, 20 de ani. În același timp lumea se va scufunda în abisul dezbinării și a tot felul de crize: politice, militare, economice,naturale și climatice. Ca rezultat, iudaismul trebuie să-și explice lui însuși și celorlalți că în asta este atitudinea corectă a omului față de om și față de natură, care va aduce totul în echilibru.

Acesta este scopul evreilor: să devină o lumină pentru popoarele lumii. Întâi pentru tine însuti și apoi pentru ceilalți.

De pe KabTV “Analiza sistematică a dezvoltării poporului Israel” 11/18/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: