Exemple și percepția informațiilor

Întrebare: Procesul de percepție a informațiilor noi trece prin etape. Prima etapă este selectivă, un mod de captare a informațiilor, apoi există recunoașterea bazată pe unele asociații, urmată de interpretare, evaluarea semnificației informațiilor, înțelegerea acesteia. Și, în cele din urmă, este păstrarea informațiilor. esti de acord cu asta?

Răspuns: Mai mult sau mai puțin. Dar toate acestea sunt foarte dificile pentru o persoană. Să presupunem că încep să aflu ceva și trebuie să mă compar cu această lungă listă pentru a afla cât sunt în acest flux de informații sau în absorbția lui în mine. Acest lucru este aproape imposibil.

Observație: Oamenii de știință spun că este important să legăm material nou cu exemple clare. În caz contrar, materialul nu va fi absorbit. De exemplu, este inutil să spuneți unei persoane despre garanția reciprocă, cu excepția cazului în care oferim câteva exemple.

Înțelepții știau despre asta acum o mie de ani și au scris materialele de studiu (în surse) sub formă de povești. Deci, când vorbiți despre garanție reciprocă, imaginați-vă pe cineva găurind o gaură într-o barcă, totul devine foarte clar.

Comentariul meu: Sigur. În principiu, acest lucru rămâne, doar o mulțime de date și condiții sunt adăugate.

Întrebare: Cred că ar fi o idee bună să oferim diverse exemple în explicațiile noastre. De exemplu, când spui: „Trebuie să devii la fel de rotund ca natura sau să îi reflecti legile”, ce îmi pot imagina?

Pentru mine, natura este păduri, cranguri, cosmos. Ce exemple ai putea da când spui că omul trebuie să reflecte legile naturii?

Răspuns: Ar trebui să studiem pur și simplu ce este natura cu adevărat, legile ei, ce încearcă să ne spună. Trebuie să dobândim niște abilități, cunoștințe noi și să ne extindem percepția.

Întrebare: Spuneți adesea că soluția la orice problemă constă în unirea umanității. Și aici apare întrebarea: ce imagine ar trebui să-mi imaginez? Ce înseamnă unirea? Fiecare înțelege acest lucru în felul său.

Răspuns: Unitatea este o legătură între mai multe ființe, concepte sau cunoștințe complet diferite, atunci când acestea au o platformă comună.

Baza tuturor obiectelor și fenomenelor constă în dorințe. Și dacă dorințele sunt îndreptate spre unificare, atunci oamenii caută un fel de fundație sau platformă. Acest lucru duce de obicei la faptul că își conturează singuri următoarea stare mai înaltă și se străduiesc să o atingă și să se ajute reciproc.

Din emisiunea KabTV  „Abilități de management”, 24.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: