“Există un substitut pentru abuzul de substanțe?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinExistă un substitut pentru abuzul de substanțe?

Pe 26 iunie, ONU a marcat Ziua Internaţiomală Împotriva Abuzului De Droguri Şi A Traficului Ilegal. Mesajul Secretarului General pentru acea zi a fost: „Nu putem permite ca problema mondială a drogurilor să umbrească și mai mult viețile a zeci de milioane de oameni care trec prin crize umanitare. În această zi importantă” a sugerat el, „să ne angajăm să ridicăm această umbră odată pentru totdeauna și să acordăm acestei probleme atenția și acțiunea pe care le merită”. În opinia mea, atât timp cât oamenii vor să evadeze din viață și atât timp cât drogurile sunt atât de accesibile, abuzul de substanțe și dependența de droguri vor continua să afecteze omenirea.

Viața a fost întotdeauna dură. În zilele noastre este și mai greu pentru mulți, dacă nu pentru majoritatea dintre noi. Deoarece drogurile sunt atât de accesibile în zilele noastre, adolescenții și adulții tineri care înainte „scăpau de toate” bând sau fumând, acum o fac cu droguri și chiar cu droguri grele. Le oferă o stare bună, le deconectează gândurile de la capcanele vieții și le permite să se simtă ușurați și fericiți, chiar dacă este tranzitoriu și ulterior duce la coborâri mai profunde.

În plus, drogurile sunt afaceri bune. Prea mulți oameni în poziții de vârf câștigă prea mulți bani pentru ca discuția despre eliminarea abuzului de droguri să fie relevantă.

Prin „poziții de vârf” nu mă refer la dependenți sau dealeri. Mă refer la factorii de decizie politică, în poziții unde se plătesc cei mai mulţi dolari, a căror sarcină este să condamne plaga abuzului de droguri și substanțe, dar nu fac altceva decât să-și mențină pozițiile.

La fel ca mulți alți oameni de top, ei văd definiția muncii lor nu ca pe o misiune de a ajuta omenirea, ci ca pe hrănirea vacii care face bani și mulsul ei pe uscat. În cazul drogurilor, vaca se hrănește cu mai mulți dependenți, iar laptele sunt bugetele umflate pe care le primesc organizațiile de „prevenirea abuzului de droguri” pentru a perpetua problema pretinzând că luptă cu ea.

Acesta este motivul pentru care conform propriilor statistici ale ONU, vânzările de droguri pe site-urile “dark” au crescut de aproape patru ori între 2011-2020. Dacă ar exista intenția de a elimina abuzul de droguri, cei care sunt în fruntea sistemului ar fi fost concediați de mult. Dar din moment ce nu există un astfel de obiectiv, acei oameni sunt salutați ca eroi, iar bugetele lor sunt și mai umflate pentru a face față crizei „în creștere”.

Dacă vrem să ne ocupăm cu adevărat de problema abuzului de droguri, trebuie mai întâi să decidem ce vrem să facem cu dependenții. Vrem ca ei să trăiască sau vrem să dispară? Dacă este vorba de aceasta din urmă, autoritățile trebuie să le ofere condiții adecvate pentru a-și trăi viața până când dispar. Dacă nu putem convinge oamenii că în viață există mai mult decât fuga de ea, ar trebui cel puțin să le dăm posibilitatea să scape de viață cu demnitate până când vor dispărea.

În același timp, ar trebui să facem medicamentele inaccesibile atât de simplu, adică dacă suntem dispuși să eliminăm locurile de muncă bine plătite ale celor responsabili cu „lupta” împotriva abuzului de droguri. Dacă alegem cu adevărat să eliminăm drogurile, ar trebui să eliminăm accesul la ele. Acesta este primul pas.

Apoi, ar trebui să oferim un înlocuitor. Nu toată lumea își va dori, dar ar trebui totuși să oferim un substitut care să poată satisface nevoia care îi împinge cel puțin pe unii dintre oameni la abuzul de droguri și la alte forme de evadare.

Înlocuitorul pe care ar trebui să-l oferim consumatorilor de droguri sunt conexiunile umane de susținere. Așa cum veteranii din Vietnam, mulți dintre ei consumatori mari de droguri în timp ce erau în serviciu, s-au oprit odată ce s-au întors la familiile lor, ar trebui să oferim același sentiment actualilor dependenți.

Acest sentiment de căldură în familie, acceptare și cunoașterea că oamenilor le pasă de tine, este ingredientul care se epuizează din societate în cel mai rapid ritm. Și fără încredere și un sentiment de siguranță, oamenilor le va fi frică să înfrunte viața și vor opta pentru evadare. Conexiunea umană este singurul antidot împotriva abuzului de droguri. Nu costă nimic, nu are plăţi de top, are PR foarte slab, dar funcționează ca un farmec. Făcându-i pe oameni să se simtă bineveniți și în siguranță, îi va face să fie captivați de viață.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed