“Există valuri de izolare, de separatism în viitorul Europei?” (Newsmax)

Articolul meu din Newsmax:Există valuri de izolare, de separatism în viitorul Europei?

a united states of europe versus the us

După decenii de guverne de stânga pe bătrânul continent, Europa face un viraj la dreapta.

Mai exact: Italia, Ungaria și Suedia au ales recent noi guverne, toate fiind conservatoare, sau altfel, de dreapta.

Judecând după platformele lor, ele se vor concentra mai mult pe statele naționale și mai puțin pe Uniunea Europeană (UE).

Vine un val de izolare și separatism în Europa?

Țările europene par să se confrunte cu un val reacționar împotriva politicii de stânga, liberale, paneuropene pe care Germania și Franța au dictat-o ​​în ultimele trei decenii.

Afluxul de migranți, dintre care mulți sunt musulmani (care nu au intenția de a adopta cultura sau credința europeană), escaladarea crizei economice care îi rănește pe europeni și le subminează securitatea financiară și pierderea independenței statelor membre sub multe aspect, i-au determinat pe europeni să-și regândească participarea la UE.

Observația lor realistă îi obligă să ia măsuri reacționare și să recupereze o parte din independența la care au renunțat în favoarea împuternicirii Uniunii, lucru pe care unii dintre ei îl regretă acum — cel puțin parțial.

Sloganurile unității europene și declarațiile conform cărora Europa va fi o singură superputere puternică, în mod clar nu au fost realizate.

Țările mici, care au fost lovite cel mai mult de pierderea suveranității, se trezesc din vis.

Autorul preferă întotdeauna realismul naivității și consideră că noua direcție a Europei este mai sănătoasă și mai bună pentru toată lumea, în special pentru Europa.

El nu vede mai multe țări care să  acţioneze pentru propriile Brexit-uri din Uniunea Europeană în acest moment, dar creșterea independenței statelor naționale în cadrul Uniunii le va ajuta să rămână în ea, în timp ce se ocupă și de afacerile lor interne.

Unitatea este minunată, dar atunci când este executată sub constrângere, creează ură și opresiune, care în cele din urmă explodează. Când nu se poate face pe baza unei preocupări autentice pentru bunăstarea tuturor celor implicați, este mai bine să rămâi distant și respectuos.

Dacă Europa dorește să creeze o națiune la nivelul întregului continent, trebuie mai întâi să stabilească solidaritate între toate statele membre destinate să participe la o astfel de uniune.

Doar odată ce s-a stabilit un sentiment de solidaritate și coeziune în rândul oamenilor o uniune politică poate reuși. Dacă liderii europeni ar fi ales această cale și ar fi urmat această ordine, tranziția de la statele naționale la „Statele Unite ale Europei” ar fi fost firească și lină.

Deoarece Uniunea a fost în primul rând fiscală și a împiedicat suveranitatea și independența țărilor, fără a crea mai întâi responsabilitatea reciprocă între națiuni, s-a stabilit pe o bază șocantă care nu a putut rezista.

Acesta este motivul pentru care asistăm astăzi la un val reacționar.

Poate că acum, când țările își revendică independența și având în vedere dependența reciprocă care există încă între țările UE, vor putea să dezvolte treptat legături mai puternice și mai sănătoase.

Cu toate acestea, dacă doresc să se apropie și mai mult, vor trebui să promoveze o identitate europeană comună, pe care toate națiunile membre o simpatizează și o prețuiesc mai mult decât propriile identități naționale.

Dar mai este un drum lung de parcurs pentru ca acest lucru să se realizeze.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed