“Expunând 9/11 – Problema găsirii adevărului ascuns” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinExpunând 9/11 – Problema găsirii adevărului ascuns

Sunt cu totul în favoarea declasificării documentelor legate de atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Din păcate, în absența angajamentului față de o cronologie sau a expunerii oricărui conținut real, mișcarea de declasificare a documentelor pare mai degrabă declarativă decât de fond. Potrivit scrisorii DOJ, FBI va „revizui afirmațiile sale anterioare de drept pentru a identifica informații suplimentare adecvate divulgării. FBI va dezvălui aceste informații continuu, cât mai rapid posibil”. Paravanul de fum din jurul atacurilor din 11 septembrie este un exemplu de eroare pe care guvernele o fac în continuare. Ascunderea adevărului, orice adevăr, despre orice eveniment din istorie, ne refuză capacitatea de a trage concluzii corecte pentru viitor și toți plătim pentru asta.

La fel ca în cazul demersului de declasificare a documentelor din 11 septembrie, motivul care stă la baza solicitării declasificării este adesea compensarea financiară. Cu toate acestea, compensațiile de orice fel nu ne spun ce s-a întâmplat cu adevărat și, dacă nu știm ce s-a întâmplat, ne lipsește lecția cea mai importantă: ce ar trebui să facem pentru a preveni ca astfel de nenorociri să se întâmple în viitor.

Fiecare catastrofă / dezastru / prăbuşire din istorie primește interpretări diferite de la oameni diferiți în funcție de perspectivele lor personale. Prin urmare, chiar și după ce expunem „adevărul”, ar trebui să continuăm să căutăm un adevăr „mai adevărat”, din motive mai profunde și pentru noi perspective, deoarece vor fi întotdeauna mai multe de găsit.

Pentru mine, motivul expunerii adevărului nu este să învinovățesc pe nimeni. Natura umană este putredă de la bază, așa cum am știut încă din vremurile biblice, așa că nu mă aștept ca oamenii să fie drepți sau să creadă că compensarea va face bine oricui. Motivul pentru care cred că ar trebui să căutăm întotdeauna adevărul este că, dacă vrem să construim un mâine mai bun, putem face acest lucru, dacă nu ne cunoaștem trecutul?

Cu cât știm mai multe despre motivul pentru care oamenii fac ceea ce fac, care este natura lor, ce îi mișcă și de ce, cu atât mai mult vom putea organiza o societate stabilă și solidă. Transparența este esențială pentru construirea corectă a unei societăți. Dacă nu ne ascundem nimic unul de celălalt, vom putea comunica mai ușor, vom ști la ce să ne așteptăm unii de la alții, de ce anume să ne ferim și cum să ne consolidăm conexiunile. Acesta este motivul pentru care cred că adevărul contează. Nu pentru răzbunare sau compensare, ci ca lecție pentru viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed