“Fac Statele Unite o greșeală prin redeschiderea economiei atât de curând?” (Quora)

Michael Laitman, pe Quora: Fac Statele Unite o greșeală prin redeschiderea economiei atât de curând?

Dacă cineva crede că redeschiderea economiei va începe să readucă aceeași lume în care am trăit înainte de coronavirus, atunci gândiți-vă din nou.

Lăsând mai multe afaceri să funcționeze, nu înseamnă că oamenii se vor întoarce din nou la cheltuieli pentru tot felul de articole neesențiale.

Curând ne vom da seama că a crescut ușor conștientizarea societății despre ceea ce este esențial și neesențial în viață și astfel multe companii care se ocupă de bunuri și servicii neesențiale se pare că vor continua să sufere chiar și după ce li se va permite redeschiderea.

Ne putem aștepta la o luptă, întrucât guvernul va continua să încurajeze consumerismul pentru a da avȃnt din ce în ce mai mult economiei, împotriva unei antipatii în general în creștere, în rândul societății.

Poza d de Benjamin Child pe Unsplash.

Ceea ce propun este ca în loc să se zbată cu această luptă pierdută pentru domnia consumerismului în care trăiam, guvernele să ofere în schimb tuturor celor implicați în întreprinderile nesustenabile un nou tip de muncă. O muncă în care vor afla despre interdependența crescândă a societății umane și cum să realizeze această interdependență care picură asupra noastră, într-o manieră pozitivă.

Făcând acest lucru, ei vor primi un venit care le va acoperi nevoile și vor crește treptat devenind educatori, pentru a îmbogăți conexiunea pozitivă în întreaga societate.

Cu alte cuvinte, guvernele ar face bine să-și îndepărteze atenția de la reînvierea unei economii consumeriste.

Să treacă de la o economie în care bogăția echivalează cu succesul, la crearea unor societăți durabile în care nevoile esențiale ale oamenilor sunt acoperite în schimbul participării la crearea unei noi societăți conduse de valori ale considerației reciproce, responsabilităţii și solidarităţii.

Succesul din ultima imagine asupra societății ar fi fericirea personală și socială, creată prin dezvoltarea conexiunilor din ce în ce mai pozitive.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: