“Fără amnistie pentru Israel, până când nu va fi amnistie ȋntre noi” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin Fără amnistie pentru Israel, până când nu va fi amnistie ȋntre noi

Amnesty International Book - Israel's Apartheid Against Palestinians

Recent, Amnesty International a tras în Israel o tolbă de săgeți otrăvitoare. Cineva se poate întreba, ce este nou? Un nou raport al ONG-ului internațional acuză Israelul că este un stat de apartheid, nu numai în ceea ce privește politicile sale în Cisiordania și Gaza ci și în interiorul granițelor sale. De data aceasta pune sub semnul întrebării însăși natura statului evreiesc și chiar dreptul Israelului de a exista. Există un singur antidot împotriva acestei polemici urâte: unitatea evreiască.

„În cursul înființării Israelului ca stat evreiesc în 1948, Israelul a expulzat sute de mii de palestinieni și a distrus sute de sate palestiniene în ceea ce a echivalat cu o curățare etnică”, se arată în raportul de 278 pagini intitulat Apartheidul Israelului ȋmpotriva palestinienilor: Sistemul Crud Al Dominaţiei Și Crima Împotriva Umanității. Nici mai mult nici mai puțin.

Unde sunt vocile împotriva altor regimuri totalitare și dictatoriale din întreaga lume, în timp ce Israelul este în mod sistematic identificat și acuzat de crime oribile? Fie că ne place sau nu, este un fapt că statul evreu este judecat după un standard complet diferit de restul lumii, iar asta se numește antisemitism. Trebuie să ne întrebăm unde își are rădăcinile acest antisemitism pentru a-l combate.

În realitatea globală complicată în care trăim astăzi, cu cât problemele sunt mai dese și mai intense, cu atât omenirea dă vina pe această mică națiune de evrei pentru problemele sale. Amnesty International și alți adversari par să ne spună că, dacă Israelul ar fi nimicit, problemele lumii s-ar termina.

Ei nici măcar nu își pot explica de ce ne persecută cu insistență și hotărâre, dar prin acest „tratament special” antisemiții ne ridică inconștient statutul de popor cu un rol deosebit în această lume. Rezumat în termeni simpli, mesajul lor este că statul Israel, întemeiat pe Țara lui Israel, este obligat să existe în conformitate cu legile națiunii Israel – să fie „ca un singur om cu o inimă” și să acționeze în conformitate cu regula „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dacă națiunea nu există în acest fel, în conformitate cu aceste legi, ei cred că evreii nu au dreptul să existe pe pământul lor, așa că trebuie trimiși înapoi în Diaspora până poate, peste câteva sute de ani se vor întoarce și vor reuși să se unească.

Principiul unității ar trebui implementat în primul rând în poporul evreu pentru a da un exemplu altor popoare. Așteptări atât de mari față de Israel au fost exprimate de unii dintre cei mai vocali critici ai noștri de-a lungul istoriei. De exemplu, antisemitul american Henry Ford a recunoscut în cartea sa The International Jew: „Întregul scop profetic cu privire la poporul Israel pare să fie acela de a lumina lumea moral prin intermediul lor”.

La celălalt capăt al spectrului se află iubitorii lui Israel, înțelepții națiunii care au știut să definească sensul și scopul poporului evreu, precum Rav Abraham Isaac HaCohen Kook, care a explicat rolul națiunii evreiești în scrieri: „În Israel se află o sfințenie ascunsă de ridicare a valorii vieții însăși prin Divinitatea care este prezentă în Israel… Cu o deplinătate completă va fi ȋmplinită în casa lui Israel și din ea va radia către pământ și pentru întreaga lume, „pentru un legământ al poporului ca o lumină a națiunilor”. (Rav Abraham Isaac HaCohen Kook, Ein Ayah [Un ochi de șoim])

Cu alte cuvinte, dacă nu reușim să menținem solidaritatea și coeziunea între noi, vom continua să ne confruntăm cu mari probleme. Dar dacă ne bazăm relațiile pe iubire și înțelegere reciprocă, vom fi o sursă de bunătate care se răspândește în întreaga lume, iar ostilitatea față de noi va dispărea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: