“(Femeile noastre) Gardienii zidurilor” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin(Femeile noastre) Gardienii zidurilor

Pe linia de front unde ne luptăm cu teroriștii, pe străzile care se confruntă cu revolte cu arme și cocktail-uri Molotov și în adăposturile civile cu copiii noștri, femeile sunt gardienele neintenționate ale zidurilor. Sunt îngrijorate pentru copiii și soții lor; se înfioară la sunetul sirenelor în timp ce caută frenetic să își protejeze copiii. Știu că au câteva secunde înainte ca rachetele să aterizeze. Inimile gardienilor noștri se sparg deasupra caselor noastre, care sunt aprinse de ură.

Femeile, mature și grijulii, sunt mult mai responsabile decât bărbații. Ar trebui să conducă apelul la raţiune. Nu ar trebui să tacă în acest moment. Dacă și-ar da seama de însemnătatea lor, cea mai importantă pentru societate și de ce depinde viitorul nostru, nu s-ar odihni până nu ne-ar face pe noi bărbații, să ne redirecționăm și să luăm mai departe drumul cel bun.

Soarta țării noastre și soarta lumii depind de conexiunile bune dintre poporul Israel și numai de asta. Vechii evrei au format o națiune unică cu un rol unic în mozaicul uman. A fost fondată de oameni din toate națiunile care existau în lumea antică, care s-au unit pentru a crea o națiune unită, bazată pe iubirea față de ceilalți și responsabilitate reciprocă. Poporul Israel a stabilit primul model de lucru al unei păci mondiale, la scară mică. Naţiunea noastră a fost modelată ca un eșantion pentru modul în care se va desfășura pacea mondială pe scară largă.

Dar poporul Israel a eşuat în iubirea unuia faţă de celălalt și a cedat urii care s-a infiltrat în inimile lor neîmblânzite. Au încetat să fie un model de națiune și și-au uitat datoria față de umanitate. Acum, cine mai bine decât femeile, poate restabili aceste conexiuni și restabili unitatea? Cine, mai bun decât femeile, cunoaște valoarea responsabilității reciproce și a iubirii de ceilalți?

Deoarece rădăcina noastră antică cuprinde toate națiunile, fiecare pas pe care noi evreii îl facem unul către celălalt, apropie întreaga lume. De fiecare dată când ne ridicăm peste diferențele dintre dreapta și stânga, ortodocși și laici, așkenazi și sefarzi, „dezarmăm” ura peste tot, iar lumea recunoaște contribuția noastră și răspunde favorabil poporului Israel și statului Israel.

Dimpotrivă, de fiecare dată când ne scufundăm în ură și dezbinare, și lumea se scufundă în conflict, simte că asta vine de la evrei și de la statul evreu. Acesta este motivul pentru care lumea examinează întotdeauna statul Israel și îl judecă întotdeauna.

Din această cauză, femeile noastre, care cunosc valoarea unității, ne pot ajuta să ne ridicăm mai sus de diferențele noastre, să unim societatea și, în acest proces, să unim lumea. Nu au nevoie de titluri pretențioase sau de politicieni preponderenți pentru a le conduce; au nevoie să trateze societatea noastră așa cum știu doar ele: ca nişte mame iubitoare.

Sper din tot sufletul că femeile noastre nu vor ceda propagandiştilor și lobbyiștilor, că nu vor fi influențate de incitarea discursului din societatea israeliană, ci mai degrabă ne vor arăta nouă, bărbaților, cum să aducem pacea și securitatea în țara noastră și în lume: prin unitate deasupra diferențelor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: