“Forța, materia, există ele cu adevărat?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinForța, materia, există ele cu adevărat?

Zilele trecute, am avut o conversație interesantă cu fizicianul Dr. Meir Shimon. El a spus că, deși se știe de mult timp, materia constă din particule, cum ar fi electroni, protoni și neutroni, până la dezvoltarea teoriei cuantice nu se știa că și forțele vin și impulsionează în biţi numiți „quanta”. (pl. pentru cuantă). Când am întrebat, cum ceva nu poate fi împărțit în biți, dr. Shimon mi-a răspuns că fizica este o știință empirică și că nu există nicio dovadă empirică care să arate că forțele vin și ele în quanta.

În timp ce știința se ocupă de ceea ce percepem, Cabala se ocupă mai întâi de ce percepem ceea ce percepem, cum putem schimba modul în care percepem, și apoi vorbește despre ceea ce percepem dacă ne schimbăm calitățile, simțurile. La rădăcina realității, înțelepciunea Cabalei a constatat că nu există forțe, ci mai degrabă dispoziții, tendințe. Și aici sunt opuse: o tendință de a dărui și o tendință de a primi pur și simplu, egoismul și altruismul. Când aceste contrarii interacționează, ele se manifestă ca dăruire și primire intermitentă, motiv pentru care tot ceea ce vedem pare intermitent prezent și absent, luminos sau întunecat, cald sau rece și așa mai departe.

Conversația a fost foarte interesantă, dar a evidențiat și limitele științei. Știința, așa cum a subliniat dr. Shimon mai târziu în conversație, se ocupă cu dezvăluirea legilor, dar nu întreabă niciodată motivul existenței legilor.

Tocmai aici înțelepciunea Cabala umple golul. Cabala se ocupă nu numai de modul în care se întâmplă lucrurile, ci, în primul rând, de ce se întâmplă. Din acest motiv, Cabala vede foarte clar de ce energia vine în quanta și nu are legătură cu lumina, cu forța, ci cu percepția noastră despre ea.

Cabala explică faptul că nu putem percepe nimic decât dacă iese în evidență pe un fundal care este semnificativ diferit de acesta. Nu putem percepe ceva dacă este întotdeauna acolo, neschimbat. Prin urmare, pentru a detecta existența oricărui lucru, trebuie să detectăm și opusul sau cel puțin modificările sale în prezența lucrului detectat. Ori de câte ori se manifestă ceva, o face pe fundalul opusului său. Acesta este motivul pentru care totul din universul nostru perceput este împărțit în quante, biți, niveluri.

Înțelepciunea Cabalei ne revelează forțele care pun în mișcare tot ceea ce percepem cu simțurile noastre fizice. În timp ce știința se ocupă de ceea ce percepem, Cabala se ocupă mai întâi de ce percepem ceea ce percepem, cum putem schimba modul în care percepem, și apoi vorbește despre ceea ce percepem dacă ne schimbăm calitățile, simțurile. La rădăcina realității, înțelepciunea Cabalei a constatat că nu există forțe, ci mai degrabă dispoziții, tendințe. Și aici sunt opuse: o tendință de a dărui și o tendință de a primi pur și simplu, egoismul și altruismul. Când aceste contrarii interacționează, ele se manifestă ca dăruire și primire intermitentă, motiv pentru care tot ceea ce vedem pare intermitent prezent și absent, luminos sau întunecat, cald sau rece și așa mai departe.

Cu toate acestea, în realitate, nu există nimic din toate acestea. Tot ceea ce există sunt cele două dispoziții care creează forțe, materie și tot ceea ce se întâmplă între ele.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed