Forum în Davos: Optimism fără precedent

Optimismul fără precedent domneşte la Forumul Mondial Economic din Davos. Liderii politici şi de afaceri internaţionali prezic o creştere economică globală şi nu prevăd niciun pericol serios în 2018. Tema acestui an este „Crearea unui viitor comun într-o lume separată”.

Putem înţelege optimismul participanţilor. Ei sărbătoresc pe străzi: anul trecut aproximativ 82% din averea obţinută a aparţinut celor mai bogaţi 1% oameni ai planetei. Căci ei sug mai mult din lume, în timp ce economia continua să crească, beneficiindu-le doar lor, în timp ce standardul real de viaţă pentru majoritatea scade gradual.

În esenţă, elitele discută cum să deconecteze şi să dividă lumea. În acest mod îşi văd viitorul lor comun. Oamenii lor promit că suficiente firmituri vor rămâne pentru restul oamenilor, dar, de fapt, vedem că asta nu se întâmplă. Din contră, lumea separată le convine: ei se unesc şi devin mai puternici şi mai bogaţi.

Ce putem face? Egoismul nu este capabil să împartă ce are în mâini. Ca rezultat, adunarea egoiştilor nu face decât să agraveze situaţia.

Ei nu sunt de condamnat; ei nu se pot comporta în alt fel. Natura umană este la lucru. Dacă nu vrem ca ei să ne conducă pe o cale dificilă, trebuie să corectăm egoismul din noi şi din toată lumea. Altfel ne va distruge.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed