“G7 vs. China” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “G7 vs. China

În 2013 președintele chinez Xi Jinping a lansat Inițiativa Belt and Road (BRI). Ideea era foarte asemănătoare cu cea a jocului Monopoly: cine deține mai multe proprietăți are mai multă putere și câștigă mai multă avere. Fără prea multă fanfară China a început să finanțeze proiecte masive de infrastructură și să cumpere active esențiale în țări din întreaga lume. Orice țară care dorea să beneficieze de bogăția și expertiza în construcții a Chinei a trebuit să semneze un acord care a admis-o în BRI. în luna martie  a acestui an, 147 de țări s-au alăturat inițiativei. În acest fel, fără să tragă nici măcar un foc, China a realizat o invazie cu succes la nivel mondial. Acum în sfârșit, puterile Occidentului se trezesc.

Invazia nu se limitează la țările care au semnat acordul BRI. Companiile chineze au cumpărat sau operează nenumărate active strategice în SUA, de exemplu. Companiile chineze construiesc, de asemenea, două noi porturi maritime ale Israelului (din trei care există), trenul ușor al Israelului, iar o companie chineză deține Tnuva, cel mai mare producător de alimente din Israel. Ceea ce chinezii au realizat cu mult timp în urmă iar Occidentul nu, este că investiția înseamnă influență iar influența înseamnă cucerire.

Acum Occidentul s-a trezit în sfârșit. Adică, SUA și-au dat seama că China pur și simplu cumpără lumea. Chinezii au oferit SUA să se alăture inițiativei lor, dar SUA nu ar fi niciodată de acord să se alăture Chinei în condițiile Chinei.

Pentru a contracara incursiunea economică a Chinei, SUA a reunit recent cele șapte țări occidentale cele mai puternice din punct de vedere economic, cunoscute sub numele de G7, pentru a lansa o contra-inițiativă care sperăm, va împiedica avansarea neîntreruptă a BRI. G7 format din SUA, Canada, Germania, Japonia, Franța, Regatul Unit și Italia (care a semnat și acordul BRI), a promis 600 de miliarde de dolari pentru a contracara inițiativa Chinei. Din păcate pentru G7 totuși, această sumă este probabil prea mică şi vine prea târziu.

China a parcurs un drum lung de pe vremea când era o țară închisă, izolată. În primul rând a început să producă pentru lume. Ulterior a început să exporte nu numai bunuri ci și experiență, forță de muncă și bogăție. Dacă anterior au admis alte țări în China, construind fabrici care fabricau pentru mărci europene și americane, acum pătrund în aceleași țări prin bogăția și expertiza lor. Rolurile au fost inversate.

Pentru moment toată lumea pare mulțumită. Semnatarii BRI se bucură de bogăția și puterea de construcție a Chinei și nu trebuie să plătească pentru proiecte esențiale care ar fi fost prea costisitoare pentru a le realiza. În schimb China câștigă puncte de sprijin în țări din întreaga lume, cumpărând efectiv sprijinul acestora.

În cele din urmă însă, natura umană va câștiga și numai proprietarul, adică China, va culege profiturile. În cazul lui Tnuva de exemplu, vor lua alegoric mâncarea și vor lăsa Israelul cu resturile.

Cu toate acestea, evoluția nu se oprește niciodată. China poate crede că poate prelua lumea prin puterea economică, dar căderea sa va veni cu siguranță. În următoarea fază a evoluției Chinei, forțele se vor ridica din interiorul țării și vor dezintegra societatea chineză din interior. Va dura ani, poate zeci de ani, dar procesul este sigur că se va întâmpla. Când va începe dezintegrarea, China va decade.

China nu poate rămâne puternică la infinit, deoarece se bazează pe o singură forță – socialismul. Dacă te bazezi pe o singură forță, pe orice forță, și nu o echilibrezi cu o măsură egală a forței sale contrare, perturbi echilibrul natural care există în realitate și realitatea în cele din urmă te copleșește. Singura modalitate de a rămâne puternici și de a avea succes este prin angajarea forțelor contradictorii în mod egal și crearea unei uniuni care să nu suprime niciuna dintre ele sau să acorde prioritate unei forțe față de cealaltă. Apoi, atunci când ai un sistem echilibrat, longevitatea este garantată.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed