Garantia reciproca

Mişcarea „Garantia reciproca”

Brosura 1
Natiunea este gata pentru garantia reciprocă

1.     „Noi”.

„Noi” suntem o singură naţiune care trebuie sa se uneasca prin legături de grija reciproca, în sentimentul de căldură şi dragoste, ca o familie. „Noi” suntem cei care sunt convinşi că unitatea naţiunii este mai presus de orice, mai presus decât calculele partilor înguste şi beneficiile personale. Suntem naivi? Nu, cu siguranta nu suntem. Inţelegem că este nevoie de timp pentru a realiza unitatea pe care o căutăm, dar suntem conştienţi că trebuie să acţionăm. Prin urmare, am fondat miscarea „Garantia reciprocă„(“הדדית ערבות”) , o mişcare apolitică, publica, deschisa pentru toată lumea.

Obiectivul nostru este de a face din garanţia reciprocă tema centrală de discuţie în societate. „Garanţia reciprocă” nu sunt doar cuvinte frumoase. Garanţia reciprocă este singura modalitate de a atinge prosperitatea în ţara noastră iubită. Garanţia reciprocă este singura metoda de a reuşi într-o lume care astăzi ni se dezvaluie în forma sa globala.
Miscarea ” Garanţia reciprocă ” a existat de 20 de ani, dar am trăit şi respirat aceste valori de-a lungul mileniilor. Aceste valori, care au modelat naţiunea noastra, sunt unitatea, fraternitatea şi grija reciproca.

In acesti 20 de ani, fiecare conversatie, fiecare curs şi fiecare întâlnire a început şi s-a încheiat cu cuvintele ” garantie reciprocă.” Cu douăzeci de ani în urmă, am fost singuri. Vocea noastra a fost abia auzita, dar astăzi, mişcarea noastră include zeci de mii de oameni în Israel şi mai mult de două milioane în întreaga lume. Suntem din ţările de Est şi de Vest, născuti în Israel şi imigranţi, laici şi religiosi, studenţi şi profesori, proprietarii de case şi cei care se luptă pentru a supravietui.
Această evoluţie nu este intamplatoare. De-a lungul anilor, din ce in ce mai multi oameni au început să descopere şi să simtă puterea şi forţa vieţii ascunsă în cuvintele „garantie reciprocă.”
Acest lucru trebuie să devină treaba tuturor. De ce?

Pentru că realitatea ne obligă să facem acest lucru. Astăzi, există sute de articole, zeci de lucrări ştiinţifice, precum şi numeroase declaraţii ale politicienilor, cu un singur mesaj care le pătrunde pe toate: În această eră a globalizării, toţi suntem în acelaşi vas.
Realitatea de astăzi este lumea globala. O criză urmează alteia. Oricât de mult am putea încerca, pur şi simplu nu putem scăpa de conexiunea normală între noi în cadrul naţiunii noastre şi de conexiunea noastra normala cu întreaga lume.

Nu putem fi atât „pentru” cat şi „contra” şi toţi sa navigam în acelasi vas. Acest vas începe să se umple cu apă. Are o gaură în el care devine din ce in ce mai mare.
Divizarea în societate
Nici o singură persoană nu este de vina pentru ruptura dintre noi, am creat-o împreună. În fiecare zi, mai multa apa se scurge în vasul nostru colectiv. Dacă se scufunda, ne va trage pe toti până in adâncimi. Aceasta include pe cei din cabinele de lux de primă clasă, pe cei din cabinele pasagerilor de mijloc, pe cei din sacii de dormit de pe punte, şi chiar şi pe cei de la carma, pe noi toţi.
Unii s-ar putea să nu se sperie de acest lucru şi sa creada că, între timp, nu trebuie să acorde nici o atenţie. Cu toate acestea, în interiorul nostru, deja simtim că trebuie să reparam gaura din vas. Pur şi simplu trebuie, şi putem face acest lucru numai împreună, pe baza acordului comun şi înţelegerii.

Mişcarea Garantia reciprocă a ieşit cu acest mesaj. De ce? Deoarece timpul garanţiei reciproce a sosit.

  1. 2. Garanţia reciprocă este o soluţie practică.

Fiecare dintre noi are dreptul la o viaţă decentă, în condiţii de siguranţă, dar nu putem realiza acest lucru, dacă nu îndeplinim condiţia primară de garantie reciprocă. De ce? Pentru că, indiferent de faptul că cerinţele naţiunii sunt corecte şi urgente, acestea sunt doar simptome ale arsurii, care este împărţita în societate: indiferenţa faţă de aproapele nostru. Aceasta este gaura din partea de jos a vasului nostru colectiv. Eliminarea acestei indiferenţe trebuie să devină prioritatea noastra de top.

Transferul de bani de la cei bogaţi la cei săraci sau de la bugetul de apărare pentru construcţia de locuinţe, înlocuirea impozitelor indirecte cu impozitele directe şi schimbarea guvernului sunt încercări de a afecta simptomele. Mutarea banilor dintr-un loc in altul doar ingreuneaza vasul, apa va continua să se infiltreze in el.
Da, este necesar să se rezolve problemele de zi cu zi. Fără a face acest lucru, nu ne putem gândi la ziua de mâine. Cu toate acestea, în acelasi timp, este imposibil să uităm că soluţia reală pentru problemele economice şi sociale, precum şi pentru problemele existenţei noastre este numai în garanţia reciprocă.

Ce este de garantia reciprocă? Este securitatea internă.
Atunci când garanţia reciprocă este între noi:
• Noi nu asuprim pe cei slabi şi nici nu jignim pe altul, pentru ca garantia reciprocă inseamna responsabilitate reciprocă.
• Este important pentru mine că nu sunt singurul care are un loc de muncă, cu un venit decent.
• Nu există nici un loc unde sa consumam în exces în timp ce un altul nu are suficienta pâine.
• Nu ne sustragem platii impozitelor pentru că făcând acest lucru, am fura din cămară familiei colective.
• Nu inchiriem un apartament la un pret umflat, deoarece nu ne-am trata propriul nostru copil în acest fel.
• Nu putem fi fericiţi dacă toţi ceilalţi nu sunt, de asemenea, fericiţi.
Garanţia reciprocă este atunci când mă pot opri sa am grija de nevoile mele cele mai simple, de baza şi ma eliberez de ingrijorarea fata de mine. De ce? Pentru că toţi ceilalţi au grijă de mine, iar eu am grijă de ei, ca într-o familie.
3. Ce trebuie făcut?

Acţiuni urgente

Trebuie să avem grijă de nevoile de bază ale fiecăruia. Cum? Vom face acest lucru ca într-o familie. Toti, la masa rotundă- reprezentanţii naţiunii, politicieni, economişti, sociologi- decid impreuna ce este mai bine pentru familia noastră mare.
Statul are un venit. El are, de asemenea, cheltuieli. Să ne gândim cum să le distribuim în cel mai bun mod pentru toată lumea, şi trebuie să fie făcut în mod deschis.
Cum sa iei decizii
Din nou, trebuie să luăm decizii ca într-o familie. Într-o familie iubitoare si grijulie, chiar şi atunci când nu suntem de acord, vom acţiona în beneficiul familiei. De exemplu, unul este lenes, un altul este genial, şi cel de-al treilea este ambiţios. Noi nu suntem egali, dar ca într-o familie, rolul nostru este de a încerca să oferim fiecaruia ceea ce are nevoie. Există cei care nu au drepturi? Noi ar trebui să avem grijă de ei in primul rand.
Scopul nostru nu este să introducem un nou program economic, ci o abordare corectă. Dacă începem şi terminam fiecare acţiune cu gândul unitatii dintre noi, totul va fi realizabil.
Uită-te la rădăcină
Este nevoie sa schimbam societatea înconjurătoare. Nenumărate studii în domeniul psihologiei si stiintei sociale demonstrează că societatea determină scara de valori umane. Societatea defineşte ceea ce cumparam, cum aratam, cum ne comportăm şi ce gandim.
Cea mai bună dovadă a acestui fapt este ceea ce s-a întâmplat în Israel în ultimele săptămâni. Dintr-o dată, toată lumea a început să vorbească despre justiţia socială. Este adevărat că cei care au înfiinţat corturi pe Bulevardul Rothschild au aprins acest foc, dar cine intretine flăcările?

Mass-media
Prin urmare, primul pas este de a căuta schimbări în mass-media. Astăzi, nu este nevoie de spectacole şi programe de divertisment care umfla ego-ul. Este posibil să se organizeze programe, nu mai puţin incitante, care sunt umplute cu dragostea si grija pentru aproapele nostru.
Mass-media de astăzi nu mai este de actualitate. Mass-media se bazează pe evaluări, în funcţie de profit şi pierdere, care ne aduc valori lipsite de sens şi goale.
Avem nevoie de o noua mass-media, care arata ca ego-ul nu castiga, ci doar pierde. Avem nevoie de o mass-media care ilustrează faptul că suntem uniţi, chiar şi fără a ne dori atat de mult asta. Mass-media ar trebui să devină un mediu care ne conecteaza. Constant.

Internetul
Astazi, Internetul este mai important decât mass-media. Puterea sa constă în conexiunea care s-a stabilit între miliarde de oameni. Pe toate platformele oferite de reţelele sociale, cum ar fi Facebook, Youtube, şi Twitter, ar trebui să discutam liber şi deschis despre modalităţile de implementare a garantiei reciproce între noi, sa discutam despre natura umană, situaţia din lume, esenţa problemei şi modul în care putem rezolva aceasta. Internetul ne permite să ne ridicam deasupra diferenţelor externe care ne despart şi poate deveni mediul în care ne vom educa pe noi insine.
Vorbind de învăţământ …

Revoluţia în educaţie
Copiii noştri iubiţi cresc într-o realitate inacceptabilă. Violenţa explicita, indiferenţa şi dispreţul, înstrăinarea şi lipsa de credinţă sunt peste tot în jurul lor, şi nu-i putem salva.
Investiţia în copiii noştri este prioritatea noastra cea mai mare, iar fructele sale sunt singura speranta pentru toata lumea. Prin urmare, adevăratul scop al educaţiei nu ar trebui să fie umplerea unui copil cu cunoştinţe, ci formarea unui om, a unui om care are puterea şi capacitatea de a face faţă realităţii complexe care-l aşteaptă după absolvire.
Sistemul nu este de invinuit. Problema nu este nici lipsa de sprijin a cadrelor didactice, nici neliniştea copiilor. Problema aici este aceeaşi ca şi în mass-media şi in alte domenii: este în abordare.

Acest lucru se datorează faptului că şcolile, al cărui scop este de a pregăti copiii pentru viaţă, nu s-au schimbat de la revoluţia industrială. Cu toate acestea, lumea s-a schimbat. Toată lumea înţelege acest lucru.
Sa corectezi lumea inseamna sa corectezi educaţia.
Metoda de a pune în aplicare aceste modificări există. Noi, fondatorii miscarii ” Garantiei reciproce”, am dezvoltat-o de mai mulţi ani. Aceasta nu este doar o altă reformă, ci o schimbare reală în concept.
[Imaginea se va schimba] de la un profesor obosit, stand în faţa copiilor neascultatori, la un educator cu o rază de entuziasm în ochi, care stă într-un cerc cu copii sau prietenii.

În această metodă, elevii mai mari ii invata pe cei mai tineri, şi se bazează pe exemplul personal şi jocuri de învăţare. Această metodă oferă copiilor abilităţile necesare pentru viaţă. Această metodologie umple viaţa cu speranţă şi bucurie. Descrierea detaliată va fi prezentata într-o broşură separată.

4. NOI
Am fost prea mult timp singuri. Am uitat ce înseamnă să ne uitam în ochii celuilalt. Ne este dor de garantia reciprocă; ne este foarte dor de ea.
Dacă am inconjura pe toată lumea din ţară cu garanţie reciprocă, ca o mama ce-si invaluieste copilul cu dragoste, fiecare dintre noi am simţi căldura şi siguranta pe care un copil le primeşte de la mama sa. Această încredere ne va permite să nu fim preocupaţi de noi înşine. Apoi, vom fi în măsură să daruim, în continuare, inca unei persoane, şi inca uneia… la toata lumea.
Astfel, vom aduce iubire în casa noastră. Pentru totdeauna.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: