“Găsind liniștea mintii” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinGăsind liniștea mintii

Realitatea de astăzi ne oferă puține motive de liniște sufletească. Incertitudinea predomină peste tot, iar viitorul este sumbru. Se pare că cea mai bună idee ar fi să găsești o cabană mică pe plajele din Australia sau în nordul canadian îndepărtat, cu câteva animale de fermă și să uiți de lume. Ce păcat că majoritatea dintre noi nu putem face asta!

Aici în Israel, credem că dacă nu ar trebui să luptăm împotriva vecinilor noștri, totul ar fi bine. Într-adevăr, totuși ar fi mult, mult mai rău! Noi evreii, ne-am consuma unii pe alții. În orice caz, se pare că ni s-au dat dușmani de sus, tocmai pentru a ne împiedica să ne anihilăm unii pe alții. Cu cât noi ne urâm mai mult, cu atât mai mult ne urăsc ceilalţi, ceea ce la rândul nostru ne împiedică să ne distrugem unii pe alții.

Acest lucru este în mod clar nesustenabil. Singura modalitate de a găsi liniștea sufletească în lumea de astăzi este să anihilăm ura dintre noi. Ura reciprocă ne distruge, ne distruge relațiile, ne distruge planeta și ne distruge viitorul Așa cum în prezent ne învățăm pe noi înșine să concurăm cu ceilalți cât de mult putem și ne străduim să ajungem la vârful grămezii, trebuie să ne învățăm pe noi înșine să fim grijulii, atenți și amabili.

Este bine că nu suntem chiar așa; este doar începutul. Dar dacă nu începem să cultivăm grija, nu o vom realiza niciodată. În schimb, vom continua să luptăm și să ne distrugem unii pe alții până când vom distruge omenirea. Pe de altă parte, dacă începem să lucrăm la bunătate, considerație și grijă, vom învăța cum să hrănim aceste calități în noi. În acest proces, vom schimba întreaga umanitate nu numai în generația noastră, ci și pentru posteritate. Nu am avut niciodată o generație ai cărei membri să fie cu adevărat amabili unii cu alții. Dacă vom crea precedentul, va fi mult mai ușor să menținem acea atitudine pro-socială, deoarece vom asista la beneficiile acesteia.

Credem că suntem ființe separate, dar nu suntem. În adevăr, suntem cu toții conectați și ne influențăm reciproc, indiferent dacă ne dăm seama sau nu. Dacă infuzăm omenirea cu rea-voință, ne vom răni și noi, chiar dacă o facem pentru a ne proteja de ceilalți. Dimpotrivă, dacă infuzăm sistemul cu bunătate, bunătatea se va răspândi prin sistem și se va întoarce la noi. Și dacă facem acest lucru unul cu celălalt, ne vom lua rămas bun de la probleme.

Cheia pentru a găsi liniștea sufletească nu este să fugim de societate, ci să o îmbunătățim, astfel încât toată lumea să se concentreze pe a oferi celorlalți pace sufletească. Numai așa, printr-un sistem de responsabilitate reciprocă, vom găsi în viață o pace sufletească durabilă, solidă și mulţumită, acum și în viitor.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed