Gelozia: De la distructivă la pozitivă

Observație: Gelozia este dorința de a controla complet timpul și toate forțele mentale și fizice ale altei persoane. Este una dintre cele mai puternice, distructive și dureroase emoții.

Există mai multe tipuri de gelozie: la copii, profesional, național, în sport, creativ. Medicii au dovedit că, în măsurarea stresului masculin, infidelitatea fizică a soției sale și gelozia lui se clasifică drept cea mai copleșitoare lovitură. Ca forță, este comparabilă cu trauma pierderii unei persoane dragi.

Comentariul meu: Cabala spune că gelozia este necesară pentru dezvoltarea noastră și explică cum să o gestionăm.

Cel mai bun lucru este dacă ne imaginăm că toți ceilalți oameni nu numai că sunt egali cu noi, ci și că au dreptul la opinii și acțiuni opuse față de ale noastre. Să spunem că tu și eu nu suntem de acord unul cu celălalt. Dezacordul, contrastul și opoziția noastră ne permit să construim un tip special de relație între noi.

Nu încercăm să ne distrugem unul pe celălalt, ci să creăm un anumit spațiu în care să nu fim nici tu, nici eu ci poate ceva între. Iar acest lucru intermediar va fi următorul grad spiritual al dezvoltării noastre.

Întrebare: Deci, până când unul dintre noi nu va atinge această a treia stare, gelozia va fi în mod natural o forță distructivă?

Răspuns: Da. Iar apoi va deveni pozitivă.

Observație: Aceasta poate fi comparată cu o supă în care adăugăm diferite ingrediente. Dar când sunt gătite împreună, pe de o parte, există un gust general deosebit, iar pe de altă parte, individualitatea fiecărui ingredient nu se pierde. Este la fel și cu noi?

Răspuns: Da. Dimpotrivă, individualitatea crește. Nu renunț la ea, spun doar că și cealaltă persoană poate avea o părere. Eu construiesc o relație cu el în mijloc.

Nu există trucuri aici. Acesta este un proces cognitiv atunci când o persoană, explorând pe sine și natura, construiește o linie de mijloc.

Din „Abilități de comunicare” de la KabTV, 07.08.2020

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed