Generatia care reveleaza misterul Universului

Stiinta Kabbalei ar trebui revelata unei persone doar atunci cand vrea sa inteleaga sensul vietii. Cu toate astea, daca  persoana nu are inca aceasta dorinta, daca este total scufundata in viata acestei lumi si este preocupata de a-si asigura viata pe parcursul existentei ei, atunci nu are rost in a-i spune despre stiinta Cabalei. Nu este pentru ea, si nu va face decat  sa o conduca in confuzie. Trebuie lasata sa continue dezvoltarea sa egoista si sa nu se atinga de stiinta cabalei.

Asta e motivul pentru care cabalistii de-a lungul secolelor au ascuns aceasta stiinta, asteptand pana cand umanitatea a dobandit un anume nivel in dezvoltarea sa, cand a inceput sa se intrebe despre sensul vietuirii. Observam asta acum situandu-se printre problemele lumii, in criza generala a lumii care permeaza toate sferele activitatii umane.

Asta e evident pentru actuala stare de depresie a umanitatii, care se reflecta in numarul sinuciderilor si prin faptul ca lumea este intr-o cadere libera si nu poate face nimic in privinta asta. Toti sunt intr-o astfel de cadere, elita la fel de bine ca si oamenii obisnuiti. Se petrece o disparitie treptata a clasei de mijloc, industria manufacturiera se diminueaza, iar noi pierdem interesul in viata. Nu stim ce sa facem. Realizam ca exista posibilitatea unui al treilea razboi global, dar ne raportam la asta cu calm ca si cum soarta noastra e speciala; pentru ca realizam asta nu avem nici o putere, nici o cunoastere sau nici macar o mica dorinta de a ne impotrivi. Alienarea si senzatia incapacitatii domnesc in lume.

Este exact in aceasta generatie momentul in care cabala trebuie revelata deoarece din ea, nu doar ca vor realiza cum sa iasa din starea curenta, care i-a lasat fara puteri, dar de asemenea sa descopere ce ii asteapta in viitor: o stare eterna, desavarsita, exaltata, care este de miliarde de ori mai mareata decat orice am putea vreodata simti in acesta lume.

 

Din Lectia Virtuala 18.11.2012

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed