Germenul dăruirii

945Revelația Creatorului din noi începe cu o stare numită „embrion”. Aceasta este prima acțiune spirituală care trebuie efectuată prin pregătirea unui loc în noi pentru embrionul dăruirii, senzația primei revelații a Creatorului.

Pentru aceasta, este necesar să se realizeze incluziunea reciprocă cu prietenii, astfel încât unirea noastră să nu fie pentru noi, ci pentru binele altora.

Nu putem acționa încă de dragul Creatorului și, prin urmare, deocamdată trebuie să iubim creaturile pentru a ajunge să-l iubim pe Creator prin iubirea pentru creaturi. Conexiunea ar trebui să fie de așa natură încât nimeni să nu rămână cu egoismul său, ci să vrea să se alăture altora, să se piardă acolo, să se scufunde în prieteni. Dacă fiecare își pierde „Eu-ul”, forța egoismului, atunci se va forma un loc între noi pentru revelația Creatorului.

Aceasta este pregătirea pentru embrionul spiritual:

  1. Anularea fiecăruia.
  2. Ieșirea și obținerea includerii în ceilalți deasupra egoismului.
  3. Conectarea tuturor acestor includerii reciproce.

Când ajungem la o astfel de conexiune minimă, se formează în noi un loc pentru revelația Creatorului care poate îmbrăca această autoanulare și unificare și începe să crească ca un embrion în noi, proprietatea dăruirii, ca o formă în alta .

De fiecare dată trebuie să facem un loc în noi înșine, astfel încât acest embrion al forței de dăruire să crească și să se dezvolte din ce în ce mai mult. Ne anulăm egoismul în tot felul de proprietăți, dorințe, gânduri, la diferite niveluri, permițând de fiecare dată forței dăruirii să se manifeste în noi în locul forței de a primi. Cu cât reducem mai mult forța de primire, cu atât mai mult este îmbrăcată în noi forța de dăruire, adică Creatorul.

La fiecare pas, Creatorul se dezvăluie cu o mai mare putere, până când El domnește peste toate dorințele noastre, pe întregul pământ. Creatorul și numele Său vor deveni unul, ca o singură dorință și o singură lumină, toți oamenii în unitate comună.

Și începe cu faptul că fiecare din grupul de zece creează condiții în interiorul lor pentru dezvăluirea Creatorului, pentru a începe să crească embrionul forței superioare. Malchut se corectează și poate începe să simtă Creatorul în ea. Datorită faptului că reduce proprietățile sale, nu dorește să le folosească în mod egoist, se transformă treptat în proprietăți de dăruire.

Astfel, Creatorul plasează o formă în interiorul alteia, în forma noastră egoistă, începe să apară și să se desfășoare o formă altruistă.

Toate acestea sunt dezvăluite în conformitate cu eforturile, cunoașterea și înțelegerea noastră, astfel încât să ne simțim noi înșine parteneri ai Creatorului în această muncă; începem să-L simțim, să-L înțelegem și să-i dăruim plăcere.

Din

, „Ibur în grupul de zece”, lecția 5

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed