Holocaustul a schimbat genele generațiilor de evrei

În Știri (Max-Planck-Geselleschaft) „O echipă internațională condusă de Rachel Yehuda, profesor la Spitalul „Muntele Sinai” din New York, incluzând-o pe Elisabeth Binder, director la Institutul Max Planck de Psihiatrie din München, pentru partea de analize moleculare, a studiat genele a 32 de evrei care au trăit în lagăre de concentrare, au experiența torturii sau au fost forțati să se în ascundă în timpul celui de-al doilea război mondial.

Cercetătorii au examinat suplimentar genele copiilor din grup care sunt cunoscuți ca au un risc crescut de tulburări de stres, si au comparat rezultatele cu familiile de evrei care trăiau în afara Europei în timpul Holocaustului.

„Oamenii de stiință s-au concentrat pe modificările epigenetice ale genei FKBP5 care au fost mult timp în centrul cercetărilor lui Elisabeth Binder. Prin „epigenetice” întelegem toate procesele care nu schimbă codul genetic actual, dar modifică accesul la acesta, explică Elisabeth Binder. „FKPB5 determină cât de eficient poate reacționa organismul la hormonii de stres, și cum reglementează hormonii stresului întregul sistem.

FKBP5 se modificată în mai multe boli, cum ar fi tulburări de stres posttraumatic sau depresie majoră și a fost acum asociat cu efecte între generații.”

„Rezultatele sugerează că „moștenirea epigenetică”, în cazul în care experiența de viață a unei persoane poate afecta genele urmașului, și poate juca un rol important în dezvoltarea copilului. „Modificările genetice la copiii nu par a fi influențate de   experiența adversității în timpul copilăriei lor, ci pot fi atribuite numai expunerii la Holocaust al unuia din părinți”, a spus Rachel Yehuda.

„Influențele mediului, cum ar fi stresul, fumatul sau dieta pot afecta genele copiilor noștri. Detectarea precoce a acestor tipuri epigenetice pot ajuta la dezvoltarea unor strategii de prevenire în abordarea efectelor intergeneraționale ale expunerii la traume.”

Comentariul meu: Fiecare dintre noi, toată omenirea și toate generațiile sale sunt complet interconectate ca un singur organism. Prin urmare, este firesc ca toate informațiile să fie transmise imediat, către toți „sus și jos”, în cadrul unei generații și între generații și sunt pentru totdeauna păstrate în memoria noastră comună, care este cauza noastră comună și corectarea completă.

În acest caz în special, până ce evreii, nu îndeplinesc SCOPUL LUCRĂRII- de a conduce lumea către un singur întreg-această memorie îi va forța să-și îndeplinească misiunea.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed