“Iată că vine un alt val” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Iată că vine un alt val

În timp ce mass-media este ocupată cu prezentarea războiului din Ucraina, Covid a revenit să bântuie omenirea. În China peste cincizeci de milioane de oameni sunt în izolare strictă; în Hong Kong numărul morților este în creștere; în Israel numărul de reproducere (R) crește rapid și acum depășește cu mult marca de răspândire de 1. Dacă noi credeam că Omicron este contagioasă, noua tulpină BA 2 este cu 30 la sută mai mare, iar variantele hibride precum Deltacron apar și ele. Noi tulpini și noi valuri vor continua să apară până când vom afla tot ce trebuie să învățăm de la virus.

Virusul nu este aici pentru a ne învăța despre el însuși; este aici pentru a ne învăța despre noi. Ne gândim la aceste valuri ca la valuri de Covid-19, dar nu sunt. Tulpina originală practic a dispărut; avem de-a face cu un virus diferit pentru că noi înșine suntem diferiți. Acesta este motivul pentru care vaccinurile care au învins tulpina originală nu mai sunt eficiente.

Așa cum am spus de la prima apariție a virusului la începutul anului 2020, acest virus sau „rudele” sale sunt aici pentru a rămâne. Trebuie să ne învețe cum să trăim mai pașnic și mai armonios unul cu celălalt și cu natura și nu va pleca până când nu vom învăța.

Poate că nu am observat, dar virusul ne-a învăţat deja o mulțime de lucruri. Aspirațiile noastre în carieră s-au schimbat dramatic. Dintr-odată, toată lumea vorbește despre Marea Demisie și despre faptul că atât de mulți oameni preferă acum să lucreze de acasă.

Mulți oameni s-au mulțumit și cu mai puțini bani în schimbul unei mai mari liniști sufletești. Mișcarea către o săptămână de lucru de patru zile câștigă de asemenea, amploare în întreaga lume. Chiar și în Asia, cunoscută pentru dependența de muncă, mari corporații precum Panasonic și altele, au trecut la o săptămână de lucru de patru zile sau sunt în proces de tranziţie.

Educația tradițională cade și ea din grație. „Până în 2019, numărul elevilor educați acasă a crescut cu 2% până la 8% în fiecare an. Din 2019 până în toamna lui 2020, procentul elevilor educați la domiciliu s-a modificat de la 3,4% la 9%. Potrivit National Home Education Research Institute, „au fost aproximativ 3,7 milioane de elevi cu școala acasă în 2020-2021 în clasele K-12 în Statele Unite (aproximativ 6% până la 7% dintre copiii de vârstă școlară)”.

Acestea nu sunt modificări minore. Mai puțini oameni care lucrează, înseamnă un consum mai modest, mai puțină aglomerație pe drumuri, mai ales dacă oamenii lucrează de acasă, și mai mult timp în familie. De asemenea, copiii educați acasă au nevoie de un părinte care să stea acasă și să aibă grijă de educația și ocupația lor. Acest lucru din nou, afectează multe alte aspecte ale societății.

De aceea cred că virusul Covid nu este o pedeapsă, ci o corectare. Singurul motiv pentru care simțim această corectare ca fiind dureroasă este că ne supără schimbarea, așa că natura ne-o impune.

La nivelul nostru actual de narcisism, fără reținere din exterior, s-ar putea să ne distrugem pe noi înșine și lumea împreună cu noi. Războiul din Ucraina este doar un exemplu a ceea ce pot provoca mândria și foamea de putere. Prin urmare, cred că ar trebui să fim recunoscători pentru constrângerile Covid. Îi numărăm victimele, dar habar n-avem ce catastrofe a prevenit să-şi facă apariția.

Acestea fiind spuse, nu cred că ar trebui să continuăm să suferim din pricina constrângerilor sale. Întrucât natura ne impune corecții și nu avem de ales decât să ne supunem, așa cum este în mod clar cazul, putem să ne impunem aceste corecții în loc să invităm viruşi urâţi să o facă pentru noi.

Tot ce trebuie să corectăm este comportamentul nostru egoist. Pentru a face asta, trebuie să fim conștienți de faptul că într-o lume care a devenit total interconectată, a ne gândi că putem lua tot ceea ce ne dorim, indiferent de ceilalți și să ne bucurăm de durerea altora, nu este doar imprudent, ci și distructiv pentru toată lumea, inclusiv pentru noi înșine.

Trebuie să înțelegem că dacă vrem să-i supunem pe ceilalți, chiar și în gând, cu atât mai puțin în acțiune, ne facem rău nouă înșine și mediului nostru. Nicio altă ființă în afară de oameni, nu are astfel de gânduri narcisiste. Dacă le anihilăm în interiorul nostru, vom pune capăt războiului, foametei, exploatării, abuzului, tiraniei și a tuturor celorlalte care ne afectează lumea. Dacă suntem reticenți să învățăm, virușii vor înlătura aceste plăgi din omenire.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: